Hovinsaari kunniaan (ID #233)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Runebergin- ja Porthaninkadun kulmauksen entiseen leikkipuistoon puistosuunnitelman teko. Esim. rusokirsikkapuita, penkkejä.

IDEAN HYÖDYT

Hovinsaarelle saataisiin edustava oleskelu ja ”vierailupuisto”. Kirsikoiden kukintaa tultaisiin kauempaakin katsomaan.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Suunnitelman voisi piirustaa uusi kaupungin puutarhurimme ihan virkatyönään.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Kotkassa on rakennettu vuosien saatossa paljon puistoja ja tällä hetkellä painopiste on olemassa olevien puistojen ylläpidossa. Puistot toteutetaan suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.