Hovinsaaren rantapuiston kehittäminen (ID #213)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON

Valkamakadun kerrostalojen itäpuolella olevassa rantapuistossa sijaitsevat venelaiturit, grillipaikka, matonpesulaituri, muutamia penkkejä ja pari soutulaitetta. Kehitetään rannalle matalan kynnyksen kuntoilupaikka, jonne on helppo tulla harjoittelemaan. Ehdotamme, että soutulaitteiden lähelle lisätään 1-3 senioreille soveltuvaa liikuntalaitetta (esim. tasapainolaite, kävelylaite tms.), jotka soveltuvat myös nuorten ja aikuisten käyttöön. Seniorit, joilla alaraajojen toimintakyky on heikentynyt, eivät kykene käyttämään rannassa olevia soutulaitteita.

IDEAN HYÖDYT

Kuntoilupaikka lisäisi Hovinsaaren ja lähialueiden asukkaiden liikunnallista aktiivisuutta ja parantaisi heidän toimintakykyään. Ulkoliikunta parantaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Kuntoilun lomassa saa ihailla maisemia, hengittää meri-ilmaa ja nauttia luonnon tasapainottavista ja voimaannuttavista energioista.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Rantapuistossa voisi järjestää kaikille avoimia, ohjattuja liikuntahetkiä kesällä juhannuksesta koulujen alkuun saakka (säävarauksella) yhteistyössä eri seurojen/liikunnanohjaajien kanssa. Muutaman euron osallistumismaksulla katettaisiin ohjaajamaksu. Yhteistyökumppaneita voisivat olla myös erilaiset terveyttä ja hyvinvointia edistävät tahot (luennot, harjoitukset jne.).

IDEAN JÄTTI: Hovinsaari-seura ry

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Ulkoliikuntapaikat toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.