Uimapaikan perusparannus (ID #32)

Julkaistu 10.03.2021

JATKOON

Haraholman leikkipuiston takana olevan epävirallisen uimapaikan perusparannus, hiekan lisääminen ja vesikasvien poistaminen, uimaanmenopaikalla olevien terävien kivenjärkäleiden poistaminen. Muutama penkki helpottaisi käytettävyyttä, pikkulasten kanssa pukeminen helpottuisi. Nykyinen penkki melkoisen huonokuntoinen. Pitäisi tehdä ennen uimasesongin alkua jo toukokuussa. Paikka on vuosien kuluessa alkanut kasvaa umpeen, joten kaislikkoa olisi hyvä poistaa, jolloin uimiseen sopivaa aluetta saataisiin lisää.

IDEAN HYÖDYT

Uimapaikka on todella vilkkaassa käytössä kesäisin, vaikka se ei olekaan ns. virallinen ranta. Sinne tulee väkeä koko Mussalon alueelta ja myös muualta. Uimareita käy aikaisesta aamusta iltaan asti. Myös lasten lisäksi paljon lähialueen aikuisia poikkeaa rannassa uimassa. Paikka on hyvä ja sinne ei esimerkiksi sinilevää ole tullut virtauksen vuoksi, joten uintia voi harrastaa läpi kesän. Parantaisi alueen asukkaiden uintimahdollisuuksia, lasten kanssa ei tarvitsisi lähteä kauemmas uimaan ja samoin isommat lapset pääsevät turvallisesti kodin lähellä uimaan. Myös monet alueen ikäihmiset pääsevät virkistäytymään rantaan, kun se on lähietäisyydellä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Tehtävät työt on suoritettava siihen tarkoitetuilla koneilla ja laitteilla, joten talkoilu ei tässä tapauksessa oikein onnistu.

IDEAN JÄTTI: Tuula Murto

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.
Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi.

Penkit ja roskikset ym. ovat kaupungin normaalia toimintaa, joita hoidetaan osana suurempaa kokonaisuutta, ja hiekkalaatikoiden vaihdon yhteydessä toimitetaan hiekkaa uimarannoille. Tuo niittäminen on sellainen osa, jota voisi lähteä tekemään talkootyönä eli jatkojalostettava asiaa. Ideaa käsitellään ja kehitetään Länsi-Kotkan verkkotyöpajassa, joka on maanantaina 10.5. klo 17-19 (Teams).