Uimalaituri Katariinanniemeen (ID #47)

Julkaistu 11.03.2021

EI JATKOON

Katariinanniemi on upea paikka, mutta sieltä puuttuu uintimahdollisuus. Uimalaiturille hyvä kohta olisi merimerkin (linjataulun) vieressä. Vastaavanlainen laituri on Mansikkalahdessa. Laiturin päähän uimatikkaat, pari pukukoppia ja pelastusrengas, ja se olisi siinä.

IDEAN HYÖDYT

Kun lapsiperhe kesähelteellä ajelee Kotkan suunnalla, niin kaikki haluavat uimaan. Katariina on paikkana maailmallakin tunnettu, ja sinne on opastus. Opasteiden kylkeen vielä kyltit uimarannasta. Turisteille jäisi vieläkin positiivisempi kuva Kotkasta kuin nyt jää Kotkan puistoista. Mansikkalahdessa kyllä on uimalaituri, mutta se joka tulee Katariinaan, ei lähde kimpsuineen Mansikkalahteen.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Laitureita valmistavat firmat voisivat innostua asiasta jos saavat tuotteensa esille, siis mainostaa itseään.

IDEAN JÄTTI: Iiro Lempinen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska uimalaiturin rakentaminen tarkoittaa myös monia vastuukysymyksiä sekä jatkuvaa huoltoa. Katariinan meripuistossa parkkipaikalta lähdettäessä merimerkin kohdalla ennen isoa kivipöytää hiekkainen kohta, josta pääsee uimaan ilman laiturin rakentamista. Katariinan meripuiston kärki on tuulinen paikka olosuhteiltaan eikä sinne tästä syystä ole katsottu järkeväksi rakentaa varsinaista uimarantaa. Lähietäisyydellä on lisäksi suojainen poukama eli Mansikkalahti, jossa on virallinen uimaranta kaikkine fasiliteetteineen.