Stairway to Katariina (ID #58)

Julkaistu 15.03.2021

EI JATKOON

”Kuntoportaat” Katariinan puistosta mäen päälle. Porrasjuoksu on trendikästä ja liikuttaa monia kilpaurheilijoista iäkkäisiin ihmisiin.

IDEAN HYÖDYT

Porraskävelyn hyöty liikunnallisesti varmasti näkyisi ihmisten liikunta- ja tukielintilastoissa. Portaille olisi helppo hankkia myös positiivista kaupunkikuvaa ja näkyvyyttä, kun Kotkassa olisi omat ”Pispalan portaat”. Portaissa voisi ehkä jopa järjestää meripäivien aikaan nopeuskisankin. Jos portaat olisivat tarpeeksi leveät, portaat toimisivat myös loistavana istuskelu- ja auringonottopaikkana. Portaiden välitasanteiden kohdilla voisi olla piknikpöytiä yms. penkkejä, joissa voisi istuskella. Portaiden ei tarvitse olla koko matkaltaan jyrkät ja suorat, vaan voisi mahdollisesti kiemurrella maaston mukaan.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Paikallisia yrittäjiä, rakennusliikkeitä, puufirmoja yms. voisi yrittää ottaa mukaan ja jokainen yritys voisi toteuttaa oman pätkän omalla tavallaan ja saisi siitä hyvän mainoksen. Myös valaistuksen toteuttamiseen voisi kysyä kiinnostusta isoilta energia- tai sähköyrityksiltä. Urheiluseuroilta kannattaisi kysyä jyrkkyys- ja pituusvaatimuksista tai verrata esim. Pispalan tai Paloheinän portaisiin.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Kuntoportaita ehdotettiin useammassa ideassa ja otammekin siksi mietintään, voitaisiinko sellaiset toteuttaa jollain aikavälillä. Yksittäisten portaiden kustannukset ylittävät osallistuvan budjetoinnin rajan eikä niitä siksi tässä yhteydessä valitettavasti voida toteuttaa. Ehdotetut paikat laitetaan kuitenkin muistiin ja niihin palataan siinä yhteydessä, kun suunnittelu on ajankohtaista toisen budjetin yhteydessä.