Laiskan rannan ehostus (ID #7)

Julkaistu 10.03.2021

JATKOON

Hirssaaren Koiraniemessä sijaitsevan, villin, vapaan ja kaikille kaupunkilaisille avoimen virkistysalueen ehostus keväällä 2021. Laiskan rannan käyttäjiä ilahduttaisi suuresti kiinteä grilli, ”maisemapenkki” ja kiinteä, asukkaiden tyhjennettävissä oleva, jäteastia. Alueen miljöötä voisi myös kohentaa puiden harvennuksella ja pienillä kukkaistutuksilla, tms. Alue on alun perin luotu kierrätysmateriaaleilla, joten mainitsemani kalusteet, yms. voisivat olla myös käytettyjä. Muutos toteutettaisiin ilmoittajan, aluetta hoitavien ja käyttävien ihmisten sekä kotkan kaupungin puistotoimen ja kaupungin puutarhurin yhteistyöllä. Laiskan rannasta löytyy lisätietoa Facebookista.

IDEAN HYÖDYT

Olen rakentanut jo vuosia, sadoilla työtunneilla, Laiskan rantaa ihmisten kohtaamispaikaksi ja luonnon helmassa sijaitsevaksi, pieneksi virkistysalueeksi. Idea rantaan syntyi tarpeesta, sillä Hirssaaressa ei ole, etenkään kerrostaloissa asuvilla ihmisillä, mahdollisuutta pihoillansa tai yleisillä alueilla grillailuun ja leppoisaan yhdessä oloon. Laiskan rannasta on vähitellen tullut hyvin suosittu alue, jota asuinympäristön asukkaat ovat alkaneet yhdessä huoltamaan ja ylläpitämään. Laiskan ranta on helposti saavutettava ja lähestyttävä alue, joka antaa kaikille kotkalaisille mahdollisuuden rentoutua meren aaltoja ja lintujen laulua kuunnellen!

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Ilmoittaja sekä Laiskan rannan lähialueen asukkaat.

IDEAN JÄTTI: Markus Laitinen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.
Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Idean eteneminen äänestysehdotukseksi edellyttää vielä rajaamista, tarkentamista ja kehittämistä työpajassa. Ideaa käsitellään Länsi-Kotkan verkkotyöpajassa, joka on maanantaina 10.5. klo 17-19 (Teams).