Kukkaniittyjä perhosille ja pörriäisille (ID #30)

Julkaistu 10.03.2021

JATKOON

Istutetaan tylsän ja hyödyttömän nurmikon tilalle upeita kukkaniittyjä. Samalla pörriäiset ja perhoset kiittävät, kun saavat syömistä. Olisi myös hienoa katsella ohi kulkiessa upeita kukkaniittyjä nurmikon sijasta. Ehdotan, että Kotkantien ja Allintien varren sekä Langinkosken koulun edustan nurmikot muutetaan kukkaniityiksi jo kesäksi 2021.

IDEAN HYÖDYT

– Kukkaniityt lisäävät luonnon monimuotoisuutta, antavat mettä pörriäisille ja perhosille. Lisäksi ne lisäävät asukkaiden hyvinvointia, kun mieli lepää kauniita kukkaniittyjä ihailtaessa.

– Langinkosken koulun edustan nurmikon muuttaminen kukkaniityksi tukisi myös koulun biologian opetusta, oppilaat voisivat tarkkailla pörriäisiä lähellä koulua.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Langinkosken koulun oppilaat voisivat biologian tunnilla muuttaa koulun edustan nurmikon kukkaniityksi.

IDEAN JÄTTI: Erika Taima-Liljeström

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Tämä idea on edennyt jatkoon, koska asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja todenneet, että se on mahdollista toteuttaa osana osallistuvaa budjetointia.

Työpajassa tulee tarkentaa vielä toteutettavan alueen tarkkaa sijaintia ja kokoa, jotta kokonaisuus kestää osallistuvan budjetin sisällä. Ideaa jatkojalostetaan Länsi-Kotkan verkkotyöpajassa, joka on maanantaina 10.5. klo 17-19 (Teams).