Kehittämisehdotus pyöräilyn sujuvuuden ja turvallisuuden parantamiseksi (ID #16)

Julkaistu 10.03.2021

EI JATKOON 

Harrastan itse pyöräilyä ja liikun myös kaupungissa pyörällä. Jos Kotkansaaren keskukseksi ajatellaan kauppatoria, on valittavana kaksi reittiä pois kaupungista – Hovinsaaren tai Mussalon kautta. Pyöräilyreitit ovat jo olemassa eikä niissä sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta niiden turvallisuuteen tulisi mielestäni panostaa. Nykyisin ne ovat yhdistettyjä väyliä jalankululle ja pyöräilylle, mielestäni ne tulisi jakaa pyöräily- ja kävelykaistoihin. Myös näkyvyyttä muun liikenteen risteämiskohdissa tulisi parantaa. https://julkaisut.vayla.fi/pdf8/lo_2014-11_jalankulku_pyorailyvaylien_web.pdf

IDEAN HYÖDYT

Liikkuminen pyörällä lisää kotkalaisten terveyttä ja vähentää autoista aiheutuvia päästöjä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Suunnittelu on mahdollista talkootyönä, mutta tekninen toteuttaminen ei.

IDEAN JÄTTI: Rami Veini

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa osana osallistuvaa budjetointia, sillä sen toteuttaminen ylittää osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue), minkä lisäksi Kotkansaaren pyöräilyreittien kehittäminen toteutuu jo osana kaupungin muuta toimintaa.

Kotkan kaupungin strategian 2025 yhtenä toimenpiteenä päätettiin laatia kestävän liikkumisen ohjelma kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistämiseksi. Kestävän liikkumisen Kotka -ohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 23.9.2019.

Linkki Kestävän liikkumisen Kotka -sivuille:

Kestävän liikkumisen Kotka

Kestävän liikkumisen ohjelman perusteella laaditaan kulkutapakohtaiset kehittämissuunnitelmat, joista yksi on pyöräliikenteen kehittämissuunnitelma. Suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseen. Kotkan kaupunkirakennelautakunta hyväksyi Pyöräliikenteen kehittämissuunnitelman 17.3.2020.

Linkki pyöräliikenteen kehittämissuunnitelman sivulle:

Pyöräliikenteen kehittämissuunnitelma

Kotkansaaren katujen yleissuunnitelmaa on käsitelty Kotkan kaupunkirakennelautakunnassa 2.2.2021. Katujen yleissuunnitelman tarkoituksena on toimia tarkemman katusuunnittelun lähtötietona. Investointiohjelmassa varaudutaan toteutuksiin yleissuunnitelman pohjalta.

Yleissuunnittelua jatketaan tänä vuonna niin Kotkansaarella kuin Karhulassakin.

Lisätietoja yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski, puh. 040 620 8620, pauli.korkiakoski@kotka.fi