Kaupungin vajaakäyttötilat asukkaiden käyttöön: Mussalon luolan liikuntasali (ID #45)

Julkaistu 11.03.2021

EI JATKOON 

Voisivatko perheet saada käyttöönsä liikuntatiloja. Esimerkiksi Mussalon luolan liikuntasali on viikonloppuisin vähällä käytöllä. Asukkaat ja etenkin lapsiperheet voisivat pelailla ja touhuta yhdessä. Mussalon luolan liikuntasalissa on tilaa temmeltää. Kolme eristettävää aluetta takaavat erilaisia liikuntamuotoja. Lentopalloa, lapsille peuhatila, polttopalloa, jumpparyhmä. Asukkaat saavat esittää toiveita eri peleistä ja harrastusmuodoista.

IDEAN HYÖDYT

Asukkaat pääsevät yhdessä tekemään ja ideoimaan, niin se lisää alueen yhteisöllisyyttä. Huonolla ilmalla on ikävä ulkoilla. Mussalon luolan liikuntasalissa on tilaa temmeltää. Perheille mahdollisuus yhteiseen liikkumiseen. Kolme eristettävää aluetta takaavat erilaisia liikuntamuotoja. Esim. lentopallokenttä, lapsille peuhatila, jumpparyhmä tai mitä nyt toiveita olisikaan.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Löytyisikö uusia vapaaehtoisia kuntalaisista, seuroilta palkkiota vastaan, Liikutaa Yhes Kotkas hankkeen -ohjaajia.

IDEAN JÄTTI: Raija Keveri

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Tämän idean ei tarvitse edetä osallistuvassa budjetoinnissa, sillä liikuntatilojen vapaakäytöstä on keskusteltu ja toimenpiteisiin on jo ryhdytty. Mussalon liikuntahallissa on ollut vuodesta 2019 alkaen mahdollista kuntosaliasiakkaiden käyttää myös liikuntasalia esim. sulkapallon pelaamiseen tai pienimuotoiseen koripalloharjoitteluun silloin, kun salissa ei ole harjoitusvuoroja. Tällainen isompi ryhmätoiminta (esim. polttopallo, jumpparyhmä ja muu vastaava) edellyttää kokonaan oman vuoron varaamista, koska muutoin tapaturmariski on liian iso. Tällaisia vuoroja on kuitenkin mahdollista varata, jos toiminnalle löytyy vastuuhenkilö. Lisäksi opetustoimen kanssa on käyty keskusteluja koulujen avaamisesta maksutonta matalan kynnyksen toimintaa varten, mutta sen osalta ei mitään valmista vielä ole.

Lisätietoa liikuntatiloista löytyy:

Liikuntatilat ja -alueet