Kauneus/viihtyvyys Kotkaan (ID #49)

Julkaistu 11.03.2021

EI JATKOON

Hovisaaren pitkään ollut betoni röhjäke purkuun, tilalle pienimuotoinen kuntoalue kaikenikäisille, muutama peruslaite. Kotkansaaren torille vihdoin viihtyisyyttä ja poliisille muutama tonni, siistimään aluetta ja ehdottomasti lisää istuin paikkoja. Toteuttamiseen ei aikarajaa, mutta kiitos, nopeasti. Ihan heti purkakaa Hovisaaren röttelö, ajan vain ohi viikoittain ja melkein säälin lähellä asuvia.

IDEAN HYÖDYT

Uusien ihmisten, uusien kerrostalojen toteutus lienee herkemmin käsillä, kun olemassa oleva ympäristö kaunistuisi, siistiytyisi. Torin ympäristön siistiminen ja järjestyksen ylläpito antaisi myös eläkeläisille ja ikäihmisille, jotka eivät matkustele, olon iloisesta tori ympäristöstä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kotkassa puutarhoja ym. ihannoidaan, kuten pionipuisto hankkeessa, joten varmasti talkootyö ihmisiä löytyy.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa, sillä purku sisältyy jo kaupungin muuhun toimintaan. Rakennus on tarkoitus purkaa. Tavoite on sisällyttää rakennuksen purku lähivuosien rakennusten purkuohjelmaan. Rakennuksen purkukustannukset ylittävät myös osallistuvalle budjetille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue).

Lisätietoja toimitilapäällikko Tero Huusko, p. 040 631 8132,
tero.huusko@kotka.fi