Hiekkauimaranta Katariinaan (ID #60)

Julkaistu 15.03.2021

EI JATKOON 

Hiekkauimaranta Katariinaan olisi kuin piste i:n päälle upealle puistolle.

IDEAN HYÖDYT

Upea hiekkaranta toisi turisteja Kotkaan. Taannoin oli kysely, mitkä paikat pietarilaisilta matkailijoilta jäi mieleen: Helsinki, Turku, Kalajoki!!! Kalajoelle mennään hiekkasärkkien vuoksi. Katariinan voisi tehdä niin kuin rannat Teneriffalla on tehty, eli tuontihiekalla.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Hotellit, maa-aines toimittajat yms.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Idea on lähtökohtaisesti hieno, mutta hiekkasärkkien tekeminen tuodulla hiekalla on kustannuksiltaan kallista. Meren liikkeet vievät hiekkaa myös mennessään eikä se tule kestämään paikoillaan, vaan sitä joudutaan lisäämään vuosittain. Katariinan meripuistoa on rakennettu paljon jo nyt, ja tämän tyyppinen toteutus vaatisi massiivisen alueen ja sitä kautta kuluista tulee myös massiiviset (vrt. Kalajoen hiekkasärkät).