Pihkoon koulusta tulee ajan hengen mukainen

Julkaistu 05.02.2021

Pihkooseen rakennettavasta uudesta hirsirakenteisesta koulusta tulee rehtori Niko Kaukovallan mukaan ajan hengen mukainen koulu.

”Odotan suurella innolla yhteistyötä, jota pääsemme toteuttamaan sekä koulun omien etukäteissuunnitelmien että rakennuttajalta saatujen toteutusmallien kanssa.  Koulusta rakentuu mielestäni ajan hengen mukaisesti hybridikoulu, jossa moderni ja perinteinen oppimisympäristö tukee sopusoinnussa toinen toistaan ja mahdollistaa oppijoiden tavoitteiden saavuttamista oppimispolun eri vaiheiden ja opetuksen työtapojen näkökulmasta”, Kaukovalta toteaa.

”Ilolla tervehdin myös rakentajan visioita kyläyhteisön tarpeiden huomioimiseksi. Piha-alue ja taitotilat näyttäytyvät suunnitelmissa motivoivana ja toiminnallisena kokonaisuutena”.

Myös koulun rakentamisesta vastaavan Rakennusliike S. Tikakosken myyntijohtaja Jorma Juurikka on innoissaan Pihkooseen nousevasta uudiskohteesta.

”Tikakoski on Suomen johtavia koko maassa toimivia päivä- ja hoivakotien, koulujen sekä palvelukortteleiden rakentamiseen erikoistuneita rakennusliikkeitä.  Suunnittelemme, kehitämme ja rakennamme Hyvän olon -kohteita, joissa viihtyvät niin lapset, ikääntyvät kuin henkilökuntakin”, Juurikka kertoo.

”Olemme toimineet vuodesta 1994 lähtien ja viimeisten vuosien aikana olemme toteuttaneet yli 60 palvelukiinteistöä Avaimet käteen -periaatteella, sekä vuokra- että KVR-mallilla eri puolille Suomea. Asiakkaitamme ovat yksityiset päivä- ja hoivakotiyritykset, kunnat ja kaupungit sekä säätiöt”.

Juurikan mukaan yhtiön toimintatapa on ainutlaatuinen ja se pystyy tarjoamaan kustannustehokkaan ja laadukkaan palvelukiinteistön kilpailukykyiseen hintaan ja laadukkaasti.

Rakennusliike S. Tikakosken pääkonttori sijaitsee Raisiossa ja toimipisteet Oulussa ja Vantaalla.  Yritys on RALA-sertifioitu rakennusliike.

Uudet tilat käyttöön elokuussa 2022

Pihkoon koulun urakkasopimus allekirjoitettiin 3. helmikuuta, rakennustyöt tontilla käynnistyvät alustavasti touko-kesäkuun vaihteessa ja koulu pääsee aloittamaan toimintansa uusissa tiloissa elokuussa 2022.

Hirsirakenteinen koulu tullaan toteuttamaan mahdollisen kosteusvaurioriskin pienentämiseksi suojakatoksen alla. Hankkeen kustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa, joka sisältää lähiliikuntakentän rakentamisen.

Uuden koulun kerrosala on noin 2150 m2 ja se tarjoaa tilat kuudelle perusopetusryhmälle, kahdelle esiopetusryhmälle, oppilasravintolan ja keittiön.

Iltapäivätoiminta käyttää perusopetuksen kanssa yhteisiä tiloja. Lisäksi osa tiloista tulee palvelemaan myös iltakäyttöä.

(Havainnekuvat: Rakennusliike S. Tikakoski)