Panda, flamingo ja yksisarvinen nimettiin

Julkaistu 09.02.2021

Kirjastossa ei ole yleisötapahtumia tällä hetkellä, mutta jotain kirjastossa sentään tapahtuu, sillä pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla asuvat jättipehmolelut panda, flamingo ja yksisarvinen ovat saaneet omat nimet.

Nimiehdotuksia kysyttiin Kotkan Hovinsaaren oppilailta. Yhteensä kaksikymmentäviisi oppilasta ja kaksi luokkaa pisti mietintämyssyn päähän ja antoivat kaikille kolmelle pehmolelulle oman nimiehdotuksensa.
Pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston henkilökunnasta koostuva raati valitsi ehdotuksista parhaan nimen kullekin pehmolle. Raati joutui koville, nimiehdotukset olivat kaikki nokkelia ja kekseliäitä.
Panda sai nimekseen Boris, flamingosta tuli Lila ja yksisarvisesta Hattara. Kirjasto palkitsee näitä nimiä ehdottaneet Hovinsaaren koulun oppilaat. Lisäksi hyvien ehdotusten joukosta nostettiin palkituiksi vielä kaksi erityisesti raadin suosikiksi tullutta ehdotusta.
Boris, Lila ja Hattara pysyttelevät pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston takahuoneessa tällä hetkellä, mutta koronatilanteen helpotuttua niitä voi tulla tapaamaan kirjastoon.

https://kyyti.finna.fi/Content/lanupoiminta_pehmolelut