Joukkoliikenteen matkustusohjeet ovat ennallaan

Julkaistu 02.12.2020

Kymsoten aiemmin annetut vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä ovat edelleen voimassa Kymenlaaksossa. Kasvomaskit voivat olla kangasmaskeja tai kertakäyttöisiä maskeja. Maskien on tarkoitus suojata muita samassa ajoneuvossa olevia korona-altistukselta.

Maskit ovat kuitenkin vain yksi varotoimi. Muut turvallisen matkustamisen ohjeet ovat yhtä tärkeitä kuin ennenkin:

  • Älä matkusta joukkoliikenteessä sairaana
  • Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan
  • Vältä ruuhka-aikoina matkustamista, jos mahdollista.
  • Muista pestä tai desinfioida kädet
  • Yski tai aivasta tarvittaessa hihaan tai nenäliinaan
  • Lisäksi vältä käteisen rahan käyttöä.

Matkustajien toivotaan asettavan maskin kasvoilleen jo ennen ajoneuvoon nousemista. Linja-autoissa ei pääsääntöisesti ole maskeja myynnissä. Maskisuositus koskee avointa joukkoliikennettä ja yli 15-vuotiaita.

Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi ja joukkoliikenteen toiminnan turvaamiseksi pyydämme matkustajia välttämään busseissa käteisen rahan käyttöä ja maksamaan matkansa Walttikortilla tai mobiilisovelluksella. Käteisellä maksaessa suositellaan varaamaan tasaraha.
Liikennöitsijät huolehtivat linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta. Suojaseinättömien bussien kuljettajien takana oleva istuin varataan turvaväliksi. Näin yritetään ehkäisemään kuljettajien sairastumista.

Lisätietoa Walttikortista ja mobiililipuista https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/kadut-ja-liikkuminen/joukkoliikenne/matkaliput-ja-hinnat/