Nuoruusmuistot näyttelyksi

Julkaistu 05.10.2020

Kerro meille! -hankkeessa kerättiin syksyllä 2019 kymenlaaksolaisten nuoruusmuistoja, ja nyt keräyksen satoa esitellään Merikeskus Vellamossa Kymenlaakson museon Mosaiikki-näyttelyssä.

Viidestä erillisestä miniatyyrinäyttelystä koostuva Mosaiikki nostaa esiin erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja koko maakunnan historiasta. Itsenäiset osiot mahdollistavat nopean reagoinnin ajankohtaisiin asioihin ja nopean näyttelykierron.

Nyt Mosaiikkiin on siis tuotu näytteille Kerro meille! -hankkeessa saatuja nuoruusmuistoja. Muistojen lisäksi keräys toi Kymenlaakson museolle myös esine- ja kuvalahjoituksia.
Mosaiikin väriläiskä tulvii nostalgiaa, seikkailua ja villiä pyristelyä kohti aikuisten maailmaa. Nuoruus, elämän parasta aikaa – vai oliko se paras aika sittenkin vasta myöhemmin?

Kerro meille! -hankkeessa kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta vuosittain vaihtuvalla teemalla. Kunakin vuonna keruuseen osallistuvat ne museot, jotka tuntevat teeman omakseen.
Nuoruusmuistoja keräsivät Kymenlaakson museo, Poikilo-museot, Haminan kaupungin museot, Miehikkälän museot, Verlan tehdasmuseo ja Kaunissaaren saaristolaismuseo. Syksyn 2020 teemana ovat metsäteollisuuteen liittyvät muistot, joita kaipaavat muuten samat kerääjät, mutta Kaunissaaren tilalla on tällä kertaa Ankkapurhan teollisuusmuseo.

Metsäteollisuuteen liittyviä muistoja kerätään verkkokyselyllä osoitteessa www.kerromeille.net. Kysely ennakoi vuonna 2022 vietettävää Kymenlaakson metsäteollisuuden 150-vuotisjuhlavuotta.