Koronatartuntoja Kotilon päiväkodissa, koulussa työskentelevällä, Ekamin kampuksella ja koripallo-ottelussa

Julkaistu 19.10.2020

Hirssaaressa sijaitsevan Kotilon päiväkodin työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Tämän vuoksi kaikki päiväkodin työntekijät ja lapset on asetettu karanteeniin. Kotilon päiväkoti on suljettuna viikon ajan.

Kaikki päiväkodin työntekijät ja lasten huoltajat on tavoitettu. Heidät on asetettu kymmenen päivän karanteeniin, joka lasketaan viime torstaista lähtien. Riski koronavirustartuntaan arvioidaan henkilökunnan ja varsinkin lasten kohdalla olevan pieni, mutta mahdollinen.

Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi ja lapsen etu huomioiden Kymsote ei anna tapauksen osalta tarkempia tietoja.

Myös Kotkassa sijaitsevassa koulussa työskentelevällä henkilöllä on todettu lauantaina koronavirustartunta. Työntekijän lähimmät työtoverit on asetettu karanteeniin.

Opettajia ja oppilaita ei ole altistunut koulussa koronavirustartunnalle.

Myös Ekamin kampuksella todettu koronavirustartunta

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekamin Kotekon kampuksella on todettu sunnuntaina yksi koronavirustartunta.
Koronavirukselle on mahdollisesti altistunut yhteensä 17 henkilöä. Heidät on asetettu kymmenen päivän karanteeniin. Karanteeniin asetettujen opiskelijoiden opetus jatkuu etäopintoina.

Tartunta myös koripallo-ottelussa olleella

Lisäksi Kotkassa, Karhuvuoren urheilutalossa torstaina 15.10. järjestetyssä Peli-Karhut-Kouvottaret -koripallo-ottelussa paikalla olleella on todettu koronavirustartunta.

Kymsote kehottaa paikalla olleita tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita ja hakeutumaan testeihin lievimmissäkin oireissa.
Mikäli ottelussa paikalla olleella henkilöllä ilmenee oireita kuten väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.
Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun p. 116 117.