Kaupunginhallitus pitäisi veroprosentit ennallaan

Julkaistu 26.10.2020

Kotkan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Kotkan kaikki ensi vuoden veroprosentit pidettäisiin nykyisellä tasolla.

Jos valtuusto hyväksyy hallituksen esityksen, ovat Kotkan veroprosentit vuonna 2021 seuraavat:

  • tuloveroprosentti 21,50 %

ja kiinteistöveroprosentit:

  • yleinen kiinteistöveroprosentti 1,35 %
  • vakinaiseen asumiseen käytettävien rakennusten kiinteistöveroprosentti 0,55 %
  • muiden kuin vakinaisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,15 %
  • voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 2,85 %
  • yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,50 %

Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei esitetä erillistä kiinteistöveroprosenttia.

Kaupunginjohtajan budjettiesitykseen vain pieniä muutoksia

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan (26.10) myös kaupunginjohtajan esitystä Kotkan ensi vuoden talousarvioksi (kts. ”Ensi vuoden budjetti ylijäämäinen – vuosikate päätyi tasolle jota tavoitellaan”)

Kaupunginhallitus teki esitykseen lähinnä teksti- ja teknisiä muutoksia.
Muun muassa Kokoomuksen ryhmä esitti talousarvioesitykseen lisättäväksi maininnan, että kaupunki perustaisi työryhmän selvittämään vaihtoehtoja Kotkan ruotsinkielisen päiväkodin eli Kotka Svenska Barnträdgårdin toimitilan ratkaisemiseksi sekä kaupungille että tukiyhdistykselle sopivalla tavalla. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisäksi Vihreiden ryhmä esitti, että investoinneista lykättäisiin Hakala-Rauhala -koulun rakentaminen myöhempään ajankohtaan eli kolmen vuoden päähän esitetystä. Vihreiden esitys hylättiin äänestyksen jälkeen lukemin 10-3.

Kaupunginvaltuusto päättää Kotkan ensi vuoden talousarviosta 16. marraskuuta.

Henkilötyövuosissa nousua, mutta vakansseissa laskua

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että se hyväksyisi vuoden 2021 henkilöstösuunnitelman, jonka mukaan Kotkan kaupungin henkilökunnan määrä nousee 7,4 henkilötyövuodella ja laskee 24 vakituisella vakanssilla.

Selitys henkilötyövuosien ja vakituisten vakanssien määrän erolle on se, että opetustoimen ja varhaiskasvatuksen vastuualueille on saatu merkittävän määrä ulkopuolista hankerahaa määräaikaisten lisäresurssien palkkaamiseksi. Näihin tehtäviin ei ole perustettu vakituisia vakansseja.

Suunnitelma sisältää vakanssien muutoksia, vakinaistamisia, resurssisiirtoja ja lisäyksiä – yhteensä 16 virkaa tai tehtävää. Henkilöstösuunnitelma ohjaa vuoden aikana täyttölupien myöntämistä ja sitä kautta rekrytointeja.

Henkilöstösuunnitelmaan sisältyy pääasiassa vain kaupungin vakituinen henkilökunta.

Taidepalkinto Pro Sunilalle

Kaupunginhallitus päätti myöntää vuoden 2020 Kotkan taidepalkinnon, 1 000 euroa, Pro-Sunila ry:lle.

Kaupunginhallituksen mukaan yhdistys on tehnyt valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin merkittävää työtä Kotkassa sijaitsevan, Alvar Aallon luoman arkkitehtuurisesti merkittävän Sunilan alueen tunnettuuden lisäämiseksi.
Lisäksi yhdistyksen Sunilan Kantolassa järjestämät, yleisölle avoimet konsertit ja kuvataidenäyttelyt elävöittävät arvokasta rakennusta ja tuovat sen tutuksi kotkalaisille ja uusille, kauempaakin tuleville vierailijoille.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat