Nuorilta toivotaan malttia kesäloman alkaessa

Julkaistu 26.05.2020

Pian on päivä, kun kevätlukukausi päättyy ja kesäloma alkaa. Kesäloman alkua nuoret ovat perinteisesti juhlineet yhdessä. Koulun päättyessä illalla Mansikkalahdessa on saattanut olla koolla satoja nuoria ja nyt ei ole sen aika.
Ja miten tylsältä se kuulostaakin, on erittäin tärkeää, että me edelleen noudatamme hallituksen ohjeita kokoontumisen suhteen. Juhlia tulee lisää, jääköön kevät 2020 muistoksi erilaisesta keväästä, kun kesäloma aloitettiin poikkeuksellisella uudenlaisella tavalla.

Olemme eläneet poikkeuksellisen ja haasteellisen kevään. Poikkeusolot ovat rajoittaneet nuortemme ystävien tapaamista, yhdessä olemista koulussa ja vapaa-ajalla.
Rajoitustoimia on alettu muuttamaan ja toivomme, että tilanne helpottaisi niin, että yhdessä tekeminen ja kanssakäyminen saavuttaisi pian meille tutut ja turvalliset puitteet. Nyt kuitenkaan ei ole vielä aika tavata ystäviä suurissa joukoissa!!

Nuorena riittää paloa mennä ja tehdä ja nuoren ajattelun mukaisesti tilanne voi aidostikin tuntua siltä, että mitään hätää ei ole. On hyvin tärkeää, että nuori saa oikean kuvan tilanteen vakavuudesta kotoa käsin.
Meidän tulee miettiä kuinka puhumme asiasta tai millä tavalla suhtaudumme lupaan hengailla kaupungilla, kun verukkeena on, että ”kun kaikki muutkin mun kaverit saavat”. Kaikkien nuorten ajattelukyky ei riitä arvioimaan vallitsevan tilanteen vakavuutta.

Me toivomme, että kotona keskustellaan, että tänä vuonna ei kokoonnuttaisi perinteisiin kohtaamispaikkoihin muita nuoria tapaamaan ja viettämän aikaa yhdessä.
Pysytään terveinä <3

 

Terveisin

Kotkan ehkäisevän päihdetyön koordinaattori

Etsivä nuorisotyö Finders

Kotka-Kymin seurakunnan kasvatuksen tiimi

Kotkan kaupungin nuorisotyö

Haminan kaupungin nuorisotyö

Pyhtään kunnan nuorisotyö

Kaakkois-Suomen poliisilaitos

Suomen Punainen Risti, Kotka