Juha Vainio Rahaston sanoittajapalkintoa ei jaeta tänä vuonna

Julkaistu 14.05.2020

Juha Vainio Rahaston sanoittajapalkintoa ei tänä vuonna jaeta.
Palkinto on jaettu Kotkan Meripäivien yhteydessä ansioituneelle kotimaiselle lauluntekijälle ja sanoittajalle jo vuodesta 1990 lähtien. Tänä vuonna Meripäiviä ei koronavirusepidemian vuoksi järjestetä, joten myös palkinto jää jakamatta.
Seuraavan kerran palkinto jaetaan heinäkuussa 2021 järjestettävillä Meripäivillä.

Juha Vainio Rahasto on jakanut aikaisemmin 29 tunnustuspalkintoa ansioituneille kotimaisille lauluntekijöille ja sanoittajille.
Palkinnon ovat aikaisempina vuosina saaneet Juice Leskinen, Hector, Vexi Salmi, Pertti Reponen, Heikki Salo, Gösta Sundqvist, Martti Syrjä, Tero Vaara, Tuomari Nurmio, Pekka Ruuska, J.Karjalainen, Anni Sinnemäki, Ismo Alanko, Jorma Toiviainen, kaksikko Mikko Alatalo – Harri Rinne, Edu Kettunen, Pauli Hanhiniemi, Sinikka Svärd, Dave Lindholm, Maija Vilkkumaa, Mikko Kuustonen, Samuli Putro, Chrisse Johansson, Timo Kiiskinen, Pelle Miljoona, Paula Vesala, Juha Tapio, Jukka Kuoppamäki ja Mikko Kuoppala a.k.a Pyhimys.

Juha Vainio Rahasto on perustettu vuonna 1990. Rahastoa hallinnoivat Kotkan kaupunki, Suomen Musiikintekijät ry ja Juha Vainion perikunta.