Koronatietoa varhaiskasvatuksen huoltajille

Julkaistu 17.03.2020

Tiedoksi varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen perheille liittyen koronavirus -epidemiaan;

Valtioneuvosto on tehnyt maanantaina 16.3.2020 tämän päätöksen:

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.

 Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Kotkassa varhaiskasvatus ja esiopetus toimii muuten normaalisti, mutta valtioneuvoston päätöksen mukaan kaikki ne lapset ovat kotona, joiden huoltajat ovat kotona. Tällä tavoin saadaan vähennettyä päiväkodeissa/esiopetuksessa lasten lähikontaktien määrää ja estettyä koronavirus -epidemian leviämistä.

Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä. Jos valtakunnallisia uusia ohjeita tai täsmennyksiä tulee, tiedotetaan niistä huoltajia. Muuten tämä ohje on voimassa ainakin 13.4.2020 saakka.

Toivomme edelleen, että jokainen vanhempi huolehtii aamuisin siitä, että lapsen kädet tulevat pestyksi huolellisesti saippualla lapsen saapuessa päiväkotiin, perhepäivähoitoon tai esiopetukseen. On tärkeää muistaa, että sairaana on jäätävä kotiin parantumaan. Myös kuumeeton flunssa tulee hoitaa kotona.

Valtioneuvoston kanslian tiedote löytyy täältä.

Lisätietoja Kotkan kaupungin toimista koronaviruksen leviämisen estämiseksi saa kaupungin internetsivuilta  kotka.fi .