Milla Paloniemi vierailee Kotkan pääkirjastossa

Julkaistu 07.05.2024

Erityisesti Kiroileva siili -sarjakuvahahmostaan tunnettu sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja graafikko Milla Paloniemi vierailee Kotkan pääkirjaston stagella torstaina 16.5. klo 17.30. Paloniemeä haastattelee kirjastonhoitaja Jaana Elsilä.

Kiroileva siili valittiin Suomen ensimmäisen Sarjakuva-Finlandia-palkinnon voittajaksi vuonna 2008. Alun perin ajankuluksi luentovihon kulmaan syntynyt ärhäkkäästi manaava siili on kasvanut suomalaisen lukijakunnan valloittaneeksi ilmiöksi.

Paloniemi on koulutukseltaan graafinen suunnittelija, ja tekee työkseen sarjakuvia, kuvituksia ja graafista suunnittelua. Hän on esimerkiksi suunnitellut pienpanimo Kotka Steam Breweryn olutetikettien lintulogot. Hänellä on myös sarjakuvablogi, jonka pohjalta on ilmestynyt En vaan osaa! (Sammakko, 2008) ja En vaan osaa! 2. (Sammakko, 2010) -albumit. Lisäksi Paloniemi on kuvittanut kaksi Päivi Lukkarilan kirjoittamaa lastenromaania: Kerrostaloponi Kemppainen (Karisto, 2021) ja Super-someponi Kemppainen (Karisto, 2022)

Hänen uusin teoksensa Laastari: sarjakuvia muutoksesta (Täysi Käsi Oy, 2024) on terapeuttinen kokoelma autofiktiivisiä sarjakuvia, joilla voi paikkailla ihmissuhteiden kipukohtia. Teoksen voi lukea itsenäisenä jatkona vuonna 2016 julkaistulle päiväkirja-albumille 112 osumaa (Arktinen Banaani). Laastari on vauhdikas ja koskettava kuvaus matkasta omaan sisimpään kantapään kautta. Se kertoo, miten kerätään välineet tunnetaitoihin ja pystytetään omat rajat. Laastari on tehty oppaaksi, lohduksi sekä vertaistueksi kanssaeläjille.

Milla Paloniemi asuu 1700-luvulta peräisin olevalla hevostilalla Sippolassa.

Kiroileva siili -verkkosivut: Kiroilevasiili.fi

Instagram-tilit: @millapee, @ponyfarmlife§

Milla Palomäki, sarjakuvataiteilija