Kotka selvittää kuntalaisten kulttuuritoiveita kyselyillä

Julkaistu 04.04.2024

Kotkan kaupungin kulttuuriohjelman päivittämisen osana kaupunki avaa kuntalaiskyselyt, joiden avulla kootaan kaupunkilaisten ja kulttuuritoimijoiden näkemyksiä kotkalaisesta kulttuuritoiminnasta ja sen kehittämisestä.

Kyselylomakkeita on kaksi erillistä: toinen on suunnattu kotkalaisille kulttuurin kuluttajille, toinen niille taiteilijoille, työryhmille ja yhteisöille, jotka järjestävät ja tuottavat Kotkassa taidetta ja kulttuuria ammatikseen tai hyvänä harrastuksena.

”Meillä kaikilla on omanlaisensa suhde taiteeseen ja kulttuuriin”, toteaa kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.
”Toisille meistä se on ammatti ja toimeentulon lähde, toisille harrastus ja ilon lähde. Yhtä kaikki, kulttuurin hyvää tuottavasta vaikutuksesta me kaikki saamme nauttia, huomaammepa me sitä itse tai emme. Näiden kyselyjen tarkoitus on koota mahdollisimman laajaa näkemystä kulttuuritoiminnan kehittämiseksi edelleen”, Purovaara kuvailee.

Lomakkeita on saatavilla sekä verkossa että kaupungin kirjastojen asiakaspalvelupisteistä. Kyselyn täyttöaikaa on 21.4.2024 saakka. Lomakkeisiin omat yhteystietonsa täyttäneiden kesken arvotaan pääsylippuja Kotkan kulttuurikohteisiin.

Kulttuuriohjelmaa päivitetään myös taiteenalakohtaisten keskustelutilaisuuksien ja kirjastoissa järjestettävien kuntalaiskeskustelujen kautta 4.4. klo 17 Karhulan kirjastossa ja 8.4. klo 17 Karhuvuoren kirjastossa.
Taiteenalakohtaisista keskusteluista jäljellä on 10.4. klo 17 järjestettävä elokuva- ja valokuva-aiheinen tilaisuus Vellamon Ruumassa. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Linkit kyselyihin:

Kuntalaiskysely: https://kotka.e-lomake.fi/lomakkeet/1301/lomake.html

Kulttuuritoimijakysely: https://kotka.e-lomake.fi/lomakkeet/1302/lomake.html

Lomakkeet myös osoitteessa kotka.fi/kulttuurikysely