Kotka tarjoaa liiketoimintaa varten Kantasatamasta hallitilaa ja laiturialuetta

Julkaistu 18.01.2024

Kotkan kaupunki tarjoaa Kantasatamasta hallitilaa ja laiturialuetta vuokrattavaksi liiketoimintaa varten kaavan mukaiseen tarkoitukseen kesästä 2024 alkaen. Kaavan mukaan alueella voidaan harjoittaa esimerkiksi veneilyyn liittyvää liiketoimintaa.

Kantasatama on voimakkaasti kehittyvä alue Kotkan keskustassa. Alueella sijaitsee Merikeskus Vellamo, Tapahtumakeskus Satama Areena sekä ammattikorkeakoulu Xamkin uusi vuonna 2024 avautuva kampus. Alueella on valmius kansainväliseen matkustaja- ja tavaraliikenteeseen. Kohteeseen on valmistunut vuonna 2022 kansainväliseen risteilyliikenteeseen soveltuva matkustajaterminaali. Lisäksi alueelle on rakennettu uutta infrastruktuuria kulkuyhteyksiä sekä pysäköintiä ja rakennuksia varten. Alue tarjoaa hyvän liiketoimintaympäristön kehittyvällä kauppapaikalla.

Tilat ja alue vuokrataan kokonaisuutena yhdelle toimijalle, mutta kaupungilla on kuitenkin oikeus vuokrata vapaita tiloja ja alueita muillekin toimijoille. Hallitilaa varastointia varten tarjotaan käytettäväksi 800–4000 m2. Laituri-, vesi-, ja maa-aluetta on tarjolla alla olevan liitekartan mukaiselta alueelta seuraavasti: vesialue 2000-4000 m2, maa-alue 0-800 m2.

Tarjoajan on esitettävä hyväksyttävä liiketoimintasuunnitelma. Vuokrasopimusta ei saa siirtää kolmannelle osapuolelle ilman vuokranantajan lupaa. Tarjoukset tehdään minimivuokrista ylöspäin. Tarjoajan on ilmoitettava hinnat sekä vuokrattavat määrät. Vuokraa maksetaan koko vuoden ajalta, vähintään edellä ilmoitettujen minimineliöiden osalta. Vuokrakausi on maksimissaan 5 vuotta 1.6.2024 alkaen, mutta vuokralainen voi ehdottaa lyhyempääkin vuokra-aikaa. Minimivuokrat jakautuvat seuraavasti:

  • Hallitila: 3,75 € / m2 / kk + alv 24 %
  • Laituri-, vesi- ja maa-alueen osalta: yhteensä 8000 € / vuosi + alv 24 %

Vuokraaja vastaa alueen ja vuokratilan kiinteistönhuollosta, puhtaanapidosta, siivouksesta, jätehuollosta sekä vuokratilojen ja alueen sähköstä. Kohteissa ei ole vesijohtoa eikä viemäröintiä. Kohde vuokrataan kokonaisuudessaan nykyisessä kunnossa. Pysäköintiä varten tarjotaan mahdollisuus erillistä maksua vastaan lähellä olevilta yleisiltä pysäköintialueilta.

Valintaperusteena on 80 % painotuksella liiketoimintasuunnitelma, joka pisteytetään. Hinnan osuus on 20 %. Liiketoimintasuunnitelman pisteytyksessä huomioidaan toiminnan sopivuus Kantasataman kokonaisuuteen.

Lisätietoja kohteista antaa toimitilakiinteistön osalta Kotkan kaupungin toimitilainsinööri Vesa Minkkinen, vesa.minkkinen@kotka.fi, p. 040 140 56 86 sekä laituri-, vesi, ja maa-alueen osalta tonttipäällikkö Katri Ervasti, katri.ervasti@kotka.fi, p. 040 627 9545. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla.

Tarjoukset jätetään sähköpostilla 28.2.2024 klo 16.00 mennessä osoitteeseen toimitilahallinto@kotka.fi. Aiheeksi ”Kantasataman liiketoiminta”. Kaupunki tekee valinnan maaliskuun 2024 loppuun mennessä. Määräajan jälkeen jätettyjä tarjouksia ei huomioida.

Huom, päivitys 23.2! Kaupungille esitettyjen tiedustelujen perusteella tarkennetaan hallien vuokrauksen ehtoa seuraavasti:

Kaupunki vastaa tarvittavasta hallin rakenteiden korjaamisesta. Kiinteistönhuollosta vastaa vuokralainen.