Kotkan kulttuuriavustukset tulevat haettaviksi

Julkaistu 18.12.2023

Kotkan hyvinvointilautakunnan jakamien, vuoden 2024 kulttuuriavustusten ensimmäinen haku on 1.-31.1. Haettavina ovat työskentelyapurahat ja kohdeavustukset. Kolmivuotisia kumppanuusavustuksia haetaan seuraavan kerran tammikuussa 2026.

Henkilökohtaisia työskentelyapurahoja on jaettavana kaksi koko vuoden apurahaa (23 000 €) ja yksi puolen vuoden apuraha (11 500 €). Lautakunta voi myös niin harkitessaan myöntää useampia puolikkaita työskentelyapurahoja.
Työskentelyapurahaa voi hakea taiteenalan koulutuksen saanut ja/tai muuten ammatissaan taiteen alalla ansioitunut henkilö, joka saa ainakin osan toimeentulostaan taidetta harjoittamalla, ja jonka kotipaikka on Kotka. Työskentelyapurahan tarkoituksena on työtilaisuuksien luominen, ammattitaidon kehittäminen sekä työskentelyedellytysten parantaminen ja turvaaminen.

Kohdeavustusta myönnetään yksittäisten Kotkan kaupungin alueella toteutettavien taide- ja kulttuuritapahtumien tai -hankkeiden tuottamiseen. Avustus on tarkoitettu erityisesti tapahtumiin ja hankkeisiin, joilla on laaja vaikutus ja joihin yleisön osallistumista ei ole rajoitettu. Avustus on tarkoitettu tietyn kohdennetun tapahtuman tai hankkeen kustannuksiin. Hakijoina voivat olla rekisteröidyt yhteisöt, yksittäiset henkilöt ja rekisteröimättömät työryhmät.

Kaikkia avustuksia haetaan 1.-31.1. sähköisen Timmi-järjestelmän kautta. Hakemuslomakkeet avautuvat Kotkan kaupungin verkkosivulla osoitteessa: https://kotka.timmi.fi/WebTimmi/#/3 . Hakemusten viimeinen jättöaika on 31.1. klo 15.

Lisätietoa hakemisesta ja hakukriteereistä: