Kymen HVA: Karhulan rokotuspiste muuttaa terveysaseman tiloihin

Julkaistu 21.04.2023

Karhulan rokotuspiste muuttaa tiistaina 25.4. ja aloittaa Karhulan terveysaseman tiloissa keskiviikkona 26.4. klo 8. Muuton vuoksi rokotuspiste on avoinna ensi tiistaina poikkeuksellisesti vain kello 12–13.

Rokotuspisteen uusi sijainti on Karhulan terveysasemarakennuksen alakerrassa, osoitteessa Vesivallintie 18, Kotka. Rokotuspisteeseen ei kuljeta terveysaseman pääovesta, vaan rokotuspisteellä on oma sisäänkäynti.

Rokotuspiste palvelee tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 8–13. Rokotuksia annetaan kello 12.45 saakka. Rokotuspisteessä annetaan korona- ja influenssarokotuksia ajanvarauksella sekä walk in -rokotuksissa ilman ajanvarausta.

Karhulan rokotuspiste on toiminut tähän saakka Karhulantiellä entisissä terveys- ja hyvinvointipiste Luotsin tiloissa. Rokotuspisteen muuton taustalla on muun muassa koronarokotusten väheneminen, jolloin rokotuspisteen tilantarve on vähentynyt.

Rokotuspisteiden rokotevalikoima laajenee

Toukokuun alusta lähtien rokotuspisteillä annetaan korona- ja influenssarokotuksen lisäksi myös muita kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia. Rokotuksia annetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta.

Maksuttomia aikuisten kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotteita ovat muun muassa jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokote sekä puutiaisaivokuumerokote tietyin kriteerein. Rokotuspisteellä rokotetaan myös tilanteissa, joissa asiakas tuo oman rokotteen. Rokotuspisteillä ei anneta matkailijoiden rokotuksia.

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia annetaan ajanvarauksella edelleen myös terveysasemilla.

Tietoa aikuisten rokotusohjelmasta ja ajanvarauksesta Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivulla Kymenhva.fi/terveys-ja-sairaanhoito/rokotukset