Kymenlaakson virkistysalueyhdistys lakkautetaan

Julkaistu 27.12.2022

Kymenlaakson virkistysalueyhdistyksen toiminta ajetaan alas 1.1.2023 alkaen. Syinä toimenpiteeseen ovat verottajan tulkinta yhdistyksen kaiken varainhankinnan laittamiseksi verolliseksi sekä kaupunkien ja kuntien työllistämisvelvoitteen mukanaan tuomat mahdollisuudet oman työvoiman käyttöön kohteiden hoidossa.

Kymenlaakson virkistysalueyhdistys on viiden Kymenlaakson kunnan (Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää ja Iitti) muodostama yhdistys, jonka tarkoituksena on ollut kehittää ja ylläpitää seutukunnan virkistysalueita ja rakenteita. Näitä ovat mm. reitit, taukopaikat ja retkisatamat.

Kohteet siirtyvät kaupunkien ja kuntien haltuun säilyttäen nykyisen käyttötarkoituksensa. Kaupungit ja kunnat ylläpitävät kohteita 1.1.2023 lähtien ja vastaavat myös virkistysalueidensa kehittämisestä ja tiedottamisesta.

”Kymenlaakson virkistysalueyhdistys haluaa kiittää kaikkia asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja jäseniä kuluneesta kahdeksasta vuodesta. Yhdessä kehitimme virkistysrakenteita niin merellä, vesiväylien varrella kuin maakohteissakin hyvälle tasolle”, toteavat Kymenlaakson virkistysalue ry:n hallituksen puheenjohtaja Asmo Leskinen ja varapuheenjohtaja Sami Suoknuuti.