Valtuusto hyväksyi Karhulan alakoulun tarkentuneet rakentamissuunnitelmat

Julkaistu 19.09.2022

Kotkan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Karhulan alakoulun tarkentuneet rakentamissuunnitelmat ja tarkentuneen kustannusarvion sekä muut tarkennukset.

Karhulan alakoulun hankesuunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksessa kesäkuussa 2021 ja silloin tavoitehinta hankkeelle oli 17,35 miljoonaa euroa.

Valmistuneiden arkkitehtiluonnosten, alustavien pohjarakennus-, rakenne- ja talotekniikkasuunnitelmien pohjalta hankkeesta teetettiin uusi tavoitehintalaskenta tammi-helmikuussa 2022. Juuri ennen Venäjän käynnistämää hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan tarkentunut tavoitehinta oli 21,2 miljoonaa euroa.

Suunnitelmien valmistuttua toukokuussa toteutettiin urakkakilpailutus kesäkuu-elokuun 2022 aikana. Saatujen urakkatarjouksien mukaan tarkentunut hankkeen kustannusarvio sisältää koulun rakennushankkeen kustannukset lisä- ja muutostyövarauksineen ja indeksivarauksineen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 22,7 miljoonaa euroa.

Pääurakoitsijana Oy Rakennuspartio

Karhulan alakoulun lokakuussa alkavan rakennushankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Oy Rakennuspartio. Pääurakan kokonaissumma on 15 472 000 euroa.
LVIA-urakan, jonka suuruus on 2 594 000 €, sai Haminan Vesijohtoliike Penttilä Oy ja sähköurakka, arvoltaan 1 847 600 € , meni Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy:lle.

Kaupunginvaltuuston esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat