Omaolon terveystarkastuksen voi nyt tehdä helposti verkossa

Julkaistu 15.06.2022

Omaolon sähköinen terveystarkastus on nyt helppo tehdä verkossa. Sähköinen terveystarkastus on nopea ja ilmainen tapa kartoittaa omaa terveydentilansa.

Terveystarkastuksen yhteydessä voi arvioida oman sairastumisriskisi keskeisiin kansantauteihin, ja samalla saa keskimääräisen eliniän ennusteen. Oman terveystarkastuksen voi tehdä helposti osoitteessa Omaolo.fi

Omaolon sähköinen terveystarkastus antaa kattavan raportin terveydentilasta. Samalla näkee myös, miten henkinen hyvinvointi ja elintavat vaikuttavat arvioituun elinikään ja riski sairastua esimerkiksi sepelvaltimotautiin, aivohalvaukseen, diabetekseen tai dementiaan.

”Omaolo on varmasti jo monille tuttu, koska siellä voi tehdä erilaisia oirearvioita korona-oirearviosta virtsatietulehdukseen. Nyt myös oman terveystarkastuksen voi tehdä siellä helposti, eikä se vaadi välttämättä edes kirjautumista. Tosin kirjautumalla saa tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen tai ajanvaraukseen”, kertoo projektipäällikkö Johanna Tilli Kymsotesta.

Terveystarkastuksen voi tehdä jokainen

Kyselyn tuloksena saa arvion terveydestä ja henkisestä hyvinvoinnista sekä ohjeita, miten voi ylläpitää ja edistää niitä. Jos kirjautuu palveluun voi riskiluokituksen mukaisesti lähettää terveystarkastuksen ammattilaisen työjonolle tai varata sähköisesti ajan hyvinvointivalmentajalle tai sairaanhoitajalle.

Terveystarkastuksen voi tehdä jokainen, mutta ennusteet ovat tarkimmat niillä 18-70 -vuotiailla, jotka eivät ole raskaana tai joilla ei ole todettu vakavaa sairautta, kuten esimerkiksi sepelvaltimotautia tai syöpää.

Omaolon hyvinvointivalmennukset ovat luonteva jatko terveystarkastukselle ja ne ovat kaikille käytettävissä. Myös niihin pääsee kirjautumalla Omaolo.fi:hin.

Omaolon hyvinvointivalmennuksia on useita erilaisia. Ne kannustavat elin- ja elämäntapamuutoksiin, joilla hyvinvointi voi kohentua. Hyvinvointivalmennuksen voi aloittaa itsenäisesti tai ammattilainen voi suositella sitä.