Kotka myönsi Sunilan Kantola Oy:lle 420 000 euron lainan

Julkaistu 20.06.2022

Kotkan kaupunginhallitus on päättänyt myöntää Sunilassa Kantola-rakennusta ylläpitävälle tytäryhtiölleen Sunilan Kantola Oy:lle 420 000 euron suuruisen lainan.

Lainalla on tarkoitus rahoittaa loppukesästä alkava Kantolan julkisivuremontti, jonka kustannusarvio on noin 330 000 euroa. Loput lainasta käytetään maksamalla pois yhtiön maksuvalmiuslimiitin saldo, noin 90 000 €.

Laina-aika on noin 20 vuotta, laina-aika alkaa ensimmäisestä nostosta ja päättyy 31.12.2041.

Vakuudeksi kaupungin myöntämälle lainalle yhtiö tarjoaa Sunilassa sijaitsevan kiinteistön vuokraoikeuteen kohdistuvia kiinnityksiä.

Lainan lyhennysten ja korkojen maksu edellyttää myyntitulojen nostoa, joka onkin Sunilan Kantola Oy:n ehdoton tavoite. Julkisivun korjaus edesauttaa myös myyntitulojen nostoa parantamalla talon julkisuusarvoa ja siten tilojen vuokrausta.

Liikuntajohtajan virka hakuun

Kaupunginhallitus päätti myös julistaa kaupungin liikuntajohtajan viran haettavaksi. Kotkan nykyinen liikuntajohtaja on irtisanoutunut virasta 16.7. lähtien.

Kaupunginhallitus vahvisti liikuntajohtajan viran kelpoisuusvaatimukseksi soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon ja että hän on käytännössä hyvin perehtynyt tehtäväalueeseensa.

Kaupunginhallitus päätti määrätä liikuntapäällikkö Marjo Rantalan hoitamaan oman tehtävänsä ohella liikuntajohtajan avointa virkaa 16.7. alkaen toistaiseksi siihen saakka, kunnes virkaan valittu ottaa viran vastaan tai asiasta toisin määrätään.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat