Etelä-Kymenlaakson infektio-oireisten asiakkaiden hoito palaa terveysasemille

Julkaistu 29.06.2022

Etelä-Kymenlaakson infektio-oireiset asiakkaat hoidetaan 1.7. alkaen terveysasemilla. Samalla Kymenlaakson keskussairaalan infektiovastaanotto sulkeutuu.

Haminan, Karhulan, Kotkansaaren, Länsi-Kotkan, Miehikkälän ja Pyhtään terveysasemilla hoidetaan ajanvarauksella infektio-oireisia asiakkaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita. Asiakas voi saada ajan vastaanotolle soittamalla terveysasemien ajanvarausnumeroon 05 220 2000. Ajanvarauksen yhteydessä asiakkaalle tehdään hoidon tarpeen arvio ja hänet ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Asiakas voi myös saada tarvittaessa kotihoito-ohjeita.

Vastaanotolle saapuvan infektio-oireisen asiakkaan on käytettävä maskia ja pidettävä turvaväli muihin asiakkaisiin. Infektio-oireisen asiakkaan toivotaan saapuvan vastaanotolle mahdollisimman täsmällisesti, jotta odotusaika terveysasemalla pysyisi lyhyenä.

Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksessä hoidetaan eteläisen Kymenlaakson välitöntä hoitoa tarvitsevat infektiopotilaat. Ennen päivystykseen saapumista soitetaan päivystysavun numeroon p. 116 117. Päivystysavusta annetaan ohjeita ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan.

Hätätilanteessa soitetaan yleiseen hätänumeroon 112.

Ajankohtaiset tiedot infektio-oireisten hoidosta on koottu Kymsoten koronainfon sivulle https://korona.kymsote.fi/infektiovastaanotot/.