Marja-Liisa Nenosesta Kotkan kaupunginpuutarhuri

Julkaistu 05.01.2022

Kotkan kaupungin teknisten palveluiden infran suunnittelussa työskentelevä maisemasuunnittelija Marja-Liisa Nenonen on valittu Kotkan uudeksi kaupunginpuutarhuriksi.

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhdeksän henkilöä, joista seitsemän täytti kelpoisuusehdot. Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin neljä kelpoisuusehdon täyttävää henkilöä. Haastattelijoina toimivat tekninen johtaja Vesa-Jukka Vornanen, kaupungininsinööri Sara Vilander ja
vs. kaupunginpuutarhuri Ari Väisänen.
Hakemusten, suoritettujen haastatteluiden ja ryhmän tekemien haastatteluhavaintojen perusteella tekninen johtaja valitsi kolme hakijaa testeihin.
Hakemusten, haastattelujen, testitulosten sekä konsultin kanssa käydyn keskustelun avulla hahmotettiin ehdokkaiden järjestys, jolla haettu avaintehtävien kokonaisuus hakijavalinnalla parhaiten toteutuisi. Ryhmän yksimielinen esitys oli, että kaupunginpuutarhurin tehtävään valitaan Marja-Liisa Nenonen ja varalle Kairi Meos.

Marja-Liisa Nenonen täyttää tehtävän kelpoisuusehdot ja hänen kokemuksensa ja osaamisensa vastaavat tehtävälle asetettuja vaatimuksia. Hänellä on kokemusta ja näyttöä puistoalan suunnittelutehtävistä ja hänellä on alan tuntemusta vaaditussa laajuudessa. Haastattelun ja testin perusteella Nenonen katsottiin myös vuorovaikutus- ja yhteistyötaidoiltaan soveltuvimmaksi tehtävään.
Nenosen työsuhde kaupunginpuutarhurina alkaa 27.1. ja siihen sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Kaupunginpuutarhurin avaintehtäviin kuuluvat Kotkan kaupungin puistojen suunnittelun johtaminen, puistojen ja viheralueiden peruskorjaamiseen, perusparantamiseen ja talouden valmisteluun liittyvät tehtävät, kaupunkistrategian ja kaupungin ilmastotavoitteiden integraation toteuttaminen, puistojen laatutasoa ylläpitävin, luonnon monimuotoisuutta ja hiilen sidontaa toteuttavin suunnitelmin.
Tehtäviin kuuluvat myös viheralueisiin liittyvän paikkatietoaineistojen kokoamiseen liittyvän projektityön suunnittelu ja koordinointi sekä viheralueohjelman laadinta yhteistyössä sidosryhmien kanssa.
Kaupunginpuutarhurin kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Soveltuvaksi tutkinnoksi katsotaan esimerkiksi hortonomi (AMK), miljööinsinööri (AMK), ympäristönsuojelun insinöörin (AMK) tai metsätalousinsinöörin (AMK) tutkinto.

Eduksi katsotaan työkokemus kunta-alalta vastaavista tehtävistä, kokemus viheralan suunnittelutehtävistä, cad-pohjaisen suunnitteluohjelmiston hallinta (MicroStation, Vektorworks, AutoCad), paikkatietosuunnittelu ja B-ajokortti.