Uimahallit ja kuntosalit suljetaan kahden viikon ajaksi – lapset ja nuoret voivat harrastaa ohjatuissa ryhmissä

Julkaistu 19.01.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi 18.1. määräyksen Kymenlaaksossa sijaitsevien, tartuntatautilaissa tarkoitettujen yleisötilojen, kuten uimahallien ja kuntosalien sulkemisesta kahdeksi viikoksi eli ajalle 20.1-2.2.

Kotkan kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt, että vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset ja nuoret voivat käyttää kaupungin uimahalleja ja liikuntatiloja ohjattuun harrastustoimintaan myös torstaina 20.1. alkavan sulun aikana. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

Myös lääkinnällinen kuntoutus on liikuntatiloissa mahdollista sulkuaikana. Lisäksi tilojen sulkupäätös ei ulotu ammattiurheiluun.

Olympiakomitean määritelmän mukaan ammattiurheilua koskeva rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista aikuisten sarjatasoa, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat.

Kotkan valmiusjohtoryhmä päätti myös, että uimahallien sulun aikana uimahallirannekkeiden ostaneille hyvitetään menetetty aika edellisten vuosien toimintamallin mukaisesti.

Lisätietoja uimahallien verkkosivulta Kotka.fi/vapaa-aika/liikunta/uimahallit