Koulujen syysloman vaikutukset bussiliikenteeseen

Julkaistu 18.10.2021

Koulujen syysloman aikana aikatauluihin merkittyjä koulupäivinä (koulp.) ajettavia vuoroja ei ajeta, muut vuorot ajetaan aikataulujen mukaisesti.
Kaikissa Etelä-Kymenlaakson kunnissa syysloma on maanantaista 25.10. perjantaihin 29.10.
Syysloma vaikuttaa aikatauluihin eniten Haminan ja Pyhtään alueella.

Kotka:

Kotkan sisäisessä paikallisliikenteessä, sisältäen palvelulinjat, syysloma ei aiheuta lainkaan muutoksia.

Kotka-Hamina -välillä linja 1 sekä 1M liikennöivät normaalisti, mutta linjaa 99 Pyhtää – Karhula – Hamina ei syyslomalla ajeta. Kotka – Pyhtää välillä koulupäivävuorot eivät kulje, mutta aamun linja 93 Pyhtäältä Kotkaan kulkee sekä iltapäivällä linja P089 Kotkasta Pyhtäälle.

Hamina:

Kotka-Hamina -välillä linja 1 sekä 1M liikennöivät myös syyslomalla normaalisti, mutta linjaa 99 Pyhtää – Karhula – Hamina ei syyslomalla ajeta.

Haminasta Kouvolan ja Luumäen suuntaan ajettava liikenne ajetaan syyslomalla normaalisti.

Haminan sisäisessä liikenteessä sekä Virolahden ja Miehikkälän suuntaan ajettavassa liikenteessä aikatauluihin merkittyjä koulupäivinä (koulp.) ajettavia vuoroja ei ajeta, muut vuorot ajetaan aikataulujen mukaisesti.

Haminan palveluliikenteessä ajetaan syyslomaviikolla linjojen P1 ja P3 aikatauluihin merkityt koulujen lomapäivien vuorot.

Pyhtää:

Syyslomaviikolla Pyhtää – Kotka -välillä liikennöi aamun linja 93 Pyhtää kk – Siltakylä – Kotka sekä iltapäivän palvelulinjan P089 linja Kotka – Huutjärvi – Pyhtää kk. Lisäksi Pyhtään sisäisesti liikennöi perjantaina Hirvikosken ja Vastilan suuntaan kulkeva palvelulinja P088 sekä Roones – Pyhtää kk – Huutjärvi – palvelulinja.

Kulloinkin voimassa olevat aikataulut voi tarkistaa kotkanaikataulut.fi -aikataulusivuston reittikohtaisista aikatauluista sekä Kotka – Hamina – Pyhtää -alueen Waltti-liikenteen osalta myös Kotkan seudun joukkoliikenteen reittioppaasta kotka.digitransit.fi