Kaupunkipyörien käyttö on hyvässä nousussa

Julkaistu 20.07.2021

Kotkan kaupunkipyörien käyttö on selkeästi nousussa käyttöastemittarin mukaan. Kotkalaiset sekä Kotkassa vierailevat ovat selvästi löytäneet pyörät omakseen.

Kesäkuussa 2021 kaupunkipyöriä käytettiin 2 081 kertaa, joka vastaa pyörien käyttöastetta kuvaavassa mittarissa 0,78 kertaa/pyörä/vuorokausi. Käyttöaste on parantunut viime vuoteen verrattuna, vaikka nyt pyöriä on miltei kolminkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Vuoden 2020 kesäkuun käyttöaste oli 0,6.

Heinäkuussa puolestaan kuun puoliväliin mennessä 90 pyörän järjestelmässä käyttökertoja on jo yli 2 000, ja tulossa on vuonna 2018 käynnistetyn Kotkan kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöasteen selvä kuukausiennätys.

Kesäkauden 2021 eniten käytetyt pyöräasemat tähän mennessä ovat

  1. Hovinsaaren ympäristötalo
  2. Kotkan kauppatori
  3. Kotkan linja-autoasema.

Kaudeksi 2021 avatuista uusista asemista selkeästi suosituin on ollut keskussairaalan pyöräasema, joka yltää heti neljännelle sijalle asemarankingissa.

Tuorein asemalisäys on Kärkisaareen avattu pyöräasema. Seuraavana on valmisteilla asema Mansikkalahteen.

Pyörien käyttö on maksullista, ja niiden käyttöön tarvitaan Donkey Republic -sovellus. Kartta pyöräasemista, hinnasto sekä ohjeet pyörien käyttöön löytyvät myös osoitteesta Kaakau.fi/kotka.

Yleistä Kotkan kaupunkipyöristä Kotka.fi verkkosivulla Kaupunkipyörät.