Asiointitakseihin pieniä muutoksia

Julkaistu 29.07.2021

Kotkassa toimii kuusi eri asiointitaksia, joissa Kierikkala – Hortola – Kalliokoski – Karhula -reittiin tuli pieni aikataulumuutos, kun auto lähtee nyt 30 minuuttia myöhemmin.

Kaikki reitit siirtyivät 1.8. alkaen Nortamaa Oy:lle, jolle tästä lähtien varaukset pitää tehdä puhelinnumeroon 05 218 4455.

Asiointitaksi on kaikille kotkalaisille avoin palvelu, joka täydentää joukkoliikennettä. Asiakas maksaa vain linja-autolipun hinnan (3,50 euroa) ja taksireitti mahdollistaa viikoittaisen asioinnin esimerkiksi kaupassa. Autoissa on käteismaksu.

Matka tilataan kuljettajalta viimeistään edellisenä päivänä ja kyytiin voi nousta mistä tahansa reitin varrelta, jossa auton pysäyttäminen on turvallista. Auto voi myös tehdä pienen poikkeaman reitiltä ja noutaa asiakkaan lähempää kotia. Tavalliseen linja-autoon verrattuna asiointitaksissa asiakas saa yksilöllisempää palvelua

Reitti ajetaan kutsutaksiperiaatteella 16-paikkaisella tilataksilla. Aikataulut voidaan osin sopia asiakkaiden tarpeiden mukaan ja ne mahdollistavat pienet poikkeamiset ajoreitiltä ja kuljettaja avustaa tarvittaessa kantamusten kanssa. Autoissa on yleensä myös mahdollisuus rollaattorin ja pyörätuolin kuljettamiseen.

Ajoreitteinä ovat:
Taksi 1 Kierikkala – Hortola – Kalliokoski – Karhula
Taksi 2 Tiutinen – Popinniemi – Sunila – Karhula
Taksi 3 Juurikorpi – Tavastila – Otsola – Karhula
Taksi 4 Huruksela – Peippola – Karhula
Taksi 5 Ruonala – Karhuvuori – Aittakorpi – Prisma ja Aittakorpi – Karhuvuori – Korela – Hovinsaari – Kotka
Taksi 6 Mussalo – Hirssaari – Kotka

Tarkemmat ohjeet asiointitaksin käytölle ja kutsumiselle sekä reittikartat ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.kotkanaikataulut.fi/asiointitaksit