Nuorilta toivotaan taas malttia kesäloman juhlintaan

Julkaistu 03.06.2021

Kesäloma alkaa pian ja on taas edessä päivä, jota monet peruskoulun päättävät ja abiturientit odottavat.

Lukuvuoden tullessa päätökseen olisi mukava ystäväporukalla kokoontua ja juhlistaa asiaa.
Kokoontumisten kanssa pitäisi kuitenkin vielä malttaa. Takana on haasteellinen vuosi ja koronapandemia ei vieläkään näytä väistyvän. Jotta kesä olisi yhtä rauhallinen kuin vuosi taaksepäin, tulisi edelleen noudattaa meille annettuja turvallisuusmääräyksiä.

Toivomme, että nuorisopalvelut olisivat mahdollisimman nopeasti taas saatavilla kaikille sitä tarvitseville nuorille. Pandemian etenemistä on ollut vaikea ennustaa ja toimintaa on säädellyt paljon taudin ilmaantuvuusluvut. Välillä tekisi mieli päästää irti ja varmasti monia väsyttää eristäytyminen muista ihmisistä. Isoissa porukoissa ei voi kuitenkaan vielä tavata, jotta taudin eteneminen voitaisiin estää.

Keskustelu asian vakavuudesta kotona on nyt tärkeää. Asiaa on haasteellista perustella, kun näkemyksiä tulee monesta eri kodista ja osa kavereista vaikuttaa saavan luvan kaikkeen, vaikka oma liikkuminen rajoittuu.

Pääasia on kuitenkin muistettava, pandemia on tosiasia ja rauhallisesta tilanteesta huolimatta sen liikkeitä ei voida kotikonstein ennustaa.

Pidetään juhlat tänä vuonna kotona. Perinteinen puistoissa kokoontuminen on edelleen altista riskeille ja paluu normaaliin on lähempänä, kun jaksamme noudattaa meille annettuja turvallisuusohjeita.

Pysytään terveinä ja hyvää kesää!

Kotkan nuorisopalvelut