Viherkattoja Kotkaan (ID #298)

Julkaistu 22.04.2021

JATKOON 

Kotka voisi valita pari kohdetta, mihin rakentaa viherkaton tavallisen katon sijaan. Tämä sopisi hyvin esimerkiksi roskakatoksen tai jonkin muun pienemmän rakennuksen katolle. Samalla tulisi hyödyllistä käytännön kokemusta viherkatoista ja sen myötä niiden rakentamista voisi kaupungin kohteissa laajentaa. Lisäksi olisi hienoa, jos kaupunki opastaisi asukkaita miten viherkattoja rakennetaan, jotta niitä saataisiin tänne lisää asukkaita ilahduttamaan.

IDEAN HYÖDYT

Viherkatto sitoo sadevettä ja sen kukat ja muut kasvit ovat tärkeitä perhosille ja hyönteisille. Lisäksi kukkivat katot ovat kivoja katsella ja tuovat näin iloa asukkaille varsinkin muuten tiiviisti rakennetussa kaupungissa.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Katoksen voisi toteuttaa amiksen opiskelijat, rakennuspuolen sekä puutarhakoulun oppilaat. Kotkan puistotoimi voisi olla mukana suunnittelemassa.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi.

Useita kattoja ei tällä budjetilla saada toteutettua, mutta joku pienempi kohde voisi olla mahdollinen. Ideaa käsitellään ja tarkennetaan koko Kotkan verkkotyöpajassa, joka on tiistaina 11.5. klo 17-19 (Teams).