Vaellusreitti Kotkasta Valkmusan kautta Strömforsiin (ID #313)

Julkaistu 22.04.2021

EI JATKOON 

Metsolasta merkitään vaellusreitti: Kaljatehtaan ranta, Langinkoski, Kokonkoski, Korelan siirtolapuutarha, Kyminlinna, Siikakoski, Koivulan Golfkenttä. Koivukoski, Laajakosken kylämaisema, Laajakosken järvi, Pernoonkosket, Riippusillasta yli Moronvuori, Valkmusa, Strömfors.

Laajakoskelta vois myös jatkaa Hurukselaan, sieltä Huhdanniemeen ja Anjalan kartanon ohi Känkkärälle.. Osassa ko. reittiä on jo merkkausta.

IDEAN HYÖDYT

Paikalliset luonnossa liikkujat osaavat löytää reitit esitteidenkin perusteella, mutta ulkopaikkakuntalaisille ja vähemmän liikkuville paikallisille olisi tärkeätä, että reitit olisivat selkeästi merkityt. Liikunta on hyvää sairauksien ennalta ehkäisyä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Idea voidaan arvioida ja suunnitella Liikuntatoimen, teknisen toimialan ja matkailutoimen yhteistyönä Kotkan alueen osalta. Toteutus edellyttää rahoitusta.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska se ulottuu Kotkan kaupungin rajojen yli myös muihin kuntiin. Reitistöihin liittyy myös paljon ylläpitokustannuksia, joita osallistuva budjetointi ei huomioi ja kustannukset ylittävät helposti osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Uusia reitistöjä ja luontopolkuja ehdotettiin useammassa ideassa ja saimme sitä kautta tärkeää tietoa kaupunkilaisten toiveista. Näitä pyritäänkin kehittämään jatkuvasti. Esimerkiksi tänä vuonna ollaan jatkamassa Aleksanterin reitin (lähtee Kotkasta ja jatkuu Kyminlinnaan asti) rakentamista, ja viime vuonna tehtiin Koskipuiston kävelyverkostoja joen varrelle.