Kyläyhdistykset kunniaan (ID #296)

Julkaistu 22.04.2021

EI JATKOON 

Kaupungin puutarhatoimi voisi koordinoida ja tukea aktiivisia kyläyhdistyksiä. Vuosittain pieni määräraha kyläyhdistyksille (esim. kolmelle per vuosi), jossa puutarhatoimi ja kyläyhdistys yhdessä tekevät suunnitelman, mitä saa ja voisi tehdä. Kaupunki auttaisi työkaluissa ja talkoiden tukemisessa ja voisivat esim. kaataa puita ja kyläyhdistys vesakoita.

IDEAN HYÖDYT

Yhteisöllisyyden lisääntyminen. Perheet tuntisivat toisiaan. Lapset saisivat tekemisen meininkiä, osallistuisivat ja rikkominen vähentyisi, kun oltu itse rakentamassa. Asuinalueiden ja kaupungin yhteistyö ja asukkaiden osallistaminen.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Jos kyläyhdistystä ei saada aikaiseksi, ei toimintaa tueta. Ehkä yritykset voisivat lahjoittaa vesureita, roskasäkkejä tms. Tai talkoomakkaroita. Kaikkein tärkein on saada aktiivisia kyläyhdistystoimijoita oman alueen hyväksi.

IDEAN JÄTTI: Minna Saari-Kurppa

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, sillä avustuskäytännöt eivät kuulu osallistuvaan budjetointiin, vaan ne käsitellään erikseen talousarviossa. Osallistuva budjetointi ei sovellu vuosittaiseen tukeen, vaan on kertaluonteinen, ja siinä äänestetään ainoastaan vuodelle 2021 osallistuvan budjetoinnin kokeiluun osoitetusta määrärahasta.