Kotkan historiaa talteen (ID #168)

Julkaistu 09.04.2021

JATKOON 

Ehdotan hankittavaksi Kotkan pääkirjastoon laadukkaan kaitafilmiskannerin.

IDEAN HYÖDYT

Kotkalaisten kätköistä löytyy varmasti vielä vanhoja 50-70 -luvuilla kuvattuja kaitafilmejä, jotka olisi viimeistään nyt hyvä siirtää digitaaliseen muotoon tulevia sukupolvia ajatellen. Kertyneestä aineistosta voisi koostaa elokuvan tai useampia aineiston määrästä riippuen esim. Mediatehdas Dakarin toimesta.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kunnalliset kirjastot sekä kunnat voivat hakea avustusta ja sitä myönnetään erityisesti sellaisille hankkeille, jotka ovat alueellisesti tai valtakunnallisesti hyödyllisiä, tai jotka on toteutettu yhteistyössä useamman kirjaston kanssa tai poikkihallinnollisena hankkeena (Yleisten kirjastojen hankintarekisteri 2015e).

IDEAN JÄTTI: Johnny Ulmanen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Tämä idea on edennyt jatkoon, koska asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja todenneet, että se soveltuu hyvin käsiteltäväksi osallistuvan budjetoinnin työpajassa.

Kotkan pääkirjastossa on jo monipuolinen digitointipiste, jossa voi digitoida useita eri aineistotyyppejä, kuten VHS-nauhoiteita ja valokuvia. Ehdottamaasi kaitafilmiskanneria kirjastossa ei vielä ole.

Ideaa käsitellään koko Kotkan verkkotyöpajassa, joka on tiistaina 11.5. klo 17-19 (Teams).