Paimenportin eritasoliittymähanke alkaa puiden poistolla

Julkaistu 18.03.2021

Paimenportin eritasoliittymähanke käynnistyy  valtatie 15:llä Kotkassa kevään 2021 aikana. Hankkeeseen liittyvää puuston poistoa  on jo aloitettu ja  se saadaan valmiiksi kokonaisuudessaan kevään aikana.
Työstä ilmoitetaan alueella varoitusmerkein ja -kyltein. Puiden kaatotyö tulee aiheuttamaan jonkin verran meluhaittaa.

”Tämä on Paimenportin eritasoliittymähankkeeseen liittyvää valmistelevaa työtä. Tulemme tiedottamaan hankkeen käynnistymisestä vielä erikseen maaliskuun aikana, kun aikataulut tarkentuvat”, kertoo projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

­­­­­­­­­Paimenportin eritasoliittymähankkeessa rakennetaan eritasoliittymä, joka tulee sujuvoittamaan liikennettä, erityisesti Kymenlaakson keskussairaalan suuntaan.
Lisäksi Paimenportin vanha silta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Hanke sisältää myös valtatien parantamista noin kahden kilometrin matkalla, radan ylittävän sillan, alikulkusillat kiertoliittymän kohdalla ja Lainekadun nykyisen risteyssillan jatkamisen.
Kotkantietä muutetaan 800 metrin matkalla ja lisäksi Kotkantien ja Vt 15 länsipuolen liittymään suunnitellaan kiertoliittymä. Myös alueen meluntorjuntaa parannetaan rakentamalla meluseiniä ja melukaidetta.