Ympäristöterveydenhuoltoon vuodenvaihteessa uudet taksat

Julkaistu 28.12.2020

Kotkan ja Pyhtään ympäristöterveydenhuollon maksutaksa on päivitetty ja hyväksytty Kotkan ympäristölautakunnassa 17.12.2020. Uusi maksutaksa korvaa edellisen 1.1.2019 voimaan tulleen taksan.

Kotkan kaupungin ympäristöterveydenhuolto vastaa isäntäkuntana Kotkan kaupungin ja Pyhtään kunnan elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonnasta sekä tupakkalain valvonnasta alueellaan. Valvonnasta peritään maksuja ympäristölautakunnan hyväksymän taksan mukaisesti.

Hyväksytty uusi maksutaksa löytyy ympäristölautakunnan esityslistalta kaupungin verkkosivuilta.

Merkittävimmät muutokset maksutaksassa tapahtuivat tuntihinnassa ja tupakkavalvonnan vuosimaksussa. Viranomaistyön tuntihinta nousee 1.1.2021 alkaen 48 eurosta 54 euroon tunnilta. Tuntihinnan korotus on aiheellinen kustannusten nousun takia.

Tupakkavalvonnan vuosimaksu nousee 350 eurosta 450 euroon. Tupakkavalvonnan vuosimaksut on aiemmin harmonisoitu Kymenlaaksossa eri valvontayksiköiden kesken ja Kouvolan kaupungin lupa- ja ympäristölautakunnan hyväksyttyä uuden maksutaksan alueellaan, myös Kotkan ja Pyhtään alueen tupakkavalvonnan vuosimaksujen korotus on aiheellinen.

Tupakkavalvonnan vuosimaksut laskutetaan vuosittain 1.1. voimassa olevilta tupakkaluvilta. Vuoden 2021 osalta voimassa olevat luvat tarkastetaan 1.1.2021, mutta taksamuutoksen vuoksi laskutuksessa huomioidaan 31.1.2021 mennessä kirjallisesti tehdyt ilmoitukset tupakan ja/tai nikotiininesteiden vähittäismyynnin lopettamisesta tai myyntipisteiden vähentämisestä.