Kotkan kaupunki vastaa omasta ja Pyhtään eläinlääkäripalveluista virka-aikana

Julkaistu 14.10.2020

Kotkan ja Pyhtään peruseläinlääkäripalvelut ja kiireellinen eläinlääkäriapu hoidetaan virka-aikana Kotkan kaupungin toimesta. Kaupungineläinlääkäreiden vastaanotto sijaitsee noin 15 minuutin päästä Kotkansaarelta Pyhtään Heinlahdessa osoitteessa Alatie 108 E, 49200 Heinlahti.

Virka-ajan ulkopuolella kiireellinen eläinlääkärinapu järjestetään yhdessä Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kanssa kiertävällä vuorolla. Eläinsuojelu- ja eläintautivalvontaa koko alueella hoitaa pääasiassa valvontaeläinlääkäri Anne Timonen.

Marika Friman aloitti vakituisena II kaupungineläinlääkärinä

Kotkan kaupungineläinlääkäreiden vastaanotolla Heinlahdessa on aloittanut 1.10. uusi vakituinen II kaupungineläinlääkäri, Marika Friman.
Hän hoitaa kaikkia eläimiä sekä kaupungineläinlääkäreille kuuluvia virkatehtäviä. Marikan lisäksi uutena osa-aikaisena eläinlääkärinä vastaanotolla on aloittanut III kaupungineläinlääkäri vs. Iina Leppänen.
III kaupungineläinlääkäri Naziko Kessaeva jatkaa osa-aikaisena.

Aikoja hyvin saatavilla

Aikoja eläinlääkäreille on hyvin saatavilla. Vastaanotolla noudatetaan erityisiä varotoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

  1. Mikäli sinulla tai läheisilläsi on flunssan oireita, pyydä joku muu tuomaan eläin vastaanotolle. Pakkotilanteessa ole eläinlääkäriin yhteydessä etukäteen toimintatavoista sopimiseksi.
  2. Asiointi vastaanotolla vain ajanvarauksella. Ajanvaraukset pyydetään tekemään puhelimitse etukäteen.
  3. Eläimen mukana saa olla vain yksi saattaja. Poikkeustapaukset sovitaan erikseen.
  4. Vastaanotolla asioidessa tulee huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käytäthän tarvittaessa hengityssuojainta.
  5. Tilakäynneillä varaattehan eläinlääkärille mahdollisuuden käsienpesuun ja huolehditte siitä, että paikalla olevilla henkilöillä ei ole flunssan oireita.

Kaupungineläinlääkärit tavoittaa parhaiten arkisin puhelinaikana klo 8 – 9. Tämän jälkeen he ovat varattuina toimenpiteissä eivätkä välttämättä heti pysty vastaamaan puheluihin, joten kiireellisissä tapauksissa jättäkää vastaajaan viesti sisältäen yhteystietonne, niin eläinlääkäri soittaa teille takaisin vapauduttuaan.

Eläinlääkärit tavoittaa seuraavista numeroista:

  • Marika Friman p. 040 632 7899
  • Naziko Kessaeva p. 0400 254 106
  • Iina Leppänen p. 040 662 4612

Virka-ajan ulkopuolella arkisin klo 15 – 8 sekä pyhinä ja viikonloppuina Kotka-Hamina -alueen päivystävän eläinlääkärin tavoittaa maksullisesta päivystysnumerosta 0600 14499.

Eläinsuojeluilmoitukset Kotkan ja Pyhtään alueella pyydetään tekemään sähköpostitse osoitteeseen elainsuojelu@kotka.fi. Tilanteissa, joissa eläin tarvitsee apua välittömästi, ota yhteyttä poliisiin.

Lisätietoa palveluista:

https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/elainten-terveys-ja-hyvinvointi/elainlaakaripalvelut/

https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/elainten-terveys-ja-hyvinvointi/elainlaakaripaivystys/

https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/elainten-terveys-ja-hyvinvointi/elainsuojelu/