Koronaviruksen leviämistä ehkäistään liikuntatiloissa

Julkaistu 13.03.2020

Kotkassa ehkäistään koronaviruksen leviämistä myös liikuntatiloissa, jotka ovat infektioiden leviämisen kannalta keskeisiä paikkoja.
Ohessa tietoa, miten liikuntatiloissa ehkäistään infektioita ja miten käyttäjät voivat omalla toiminnallaan estää niiden leviämistä.

  1. Kotkan kaupungin liikuntatilojen käyttäjien on otettava vakavasti huomioon kaikki koronaviruksen oireista kärsivät seurojen jäsenet.Seuroja pyydetään ohjeistamaan omia jäseniään, ettei flunssaoireisena saa osallistua harjoituksiin tai seuran tapahtumiin (esim. huoltajana, vanhempana tai pelaajana/urheilijana). Lisäksi kehotetaan välttämään liikuntatilojen käyttöä, jos henkilö on juuri palannut koronaviruksen epidemia-alueelta. Vanhempia tai ketään henkilöitä, jotka eivät harjoituksiin kuulu, ei saa päästää liikuntatiloihin. Mikäli epäilet koronavirustartuntaa seurassa, niin ota aina ensin yhteyttä päivystysapuun (p. 116 117) ja ilmoita asiasta liikuntapalveluihin (tapani.laakso@kotka.fi tai esko.halonen@kotka.fi).
  2. Huomioikaa hygienia tiloja käyttäessänne. Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsi- ja yskimishygienialla:
    – Käsien pesu vedellä ja saippualla.
    – Käsihuuhteen käyttö jos saatavilla.
    – Yskiminen nenäliinaan tai hihan yläosaan, ei vapaasti päin muita ihmisiä tai käsiin.
  3. Desinfektointivälineiden saatavuutta liikunta- ja uimahalleissa sekä kuntosaleilla on lisätty huomattavasti.

Lisätietoa virustilanteesta saa Kymsotesta (https://www.kymsote.fi/fi/) ja ajankohtaista tietoa koronaviruksesta on osoitteessa  https://www.kymsote.fi/miten-toimia-jos-epailen-koronavirustartuntaa.