Kaupunginjohtaja Esa Sirviön puhe kotkalaisille

Julkaistu 17.03.2020

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö puhuu kotkalaisille koronavirustilanteesta.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Puheen sisältö:

Koko Suomen valtakunta on astunut eilisestä päivästä lukien poikkeusolosuhteisiin ja tänään astunee voimaan valmiuslain määräykset. Kotkan kaupunki ja kaupungin konserniyhtiöt olivat osin varautuneet tilanteeseen aiemmin ennakoivasti, mutta valmiuslaki tuo kyllä tulleessaan vielä uusia palvelukeskeytyksiä sekä rajoituksia.

Kotkan kaupunki pyrkii tiedottamaan palveluistaan ja niissä tapahtuvista muutoksista reaaliaikaisesti erityisesti omilla kotisivuillaan. On selvä, että poikkeusolot koskettavat meitä kaikkia ja toivomme rauhallisuutta, koska joka asia ei tapahdu näissä olosuhteissa nopeasti ja viipymättä. Tässä täysin poikkeuksellisessa tilanteessa monella lienee mielessään avoimia kysymyksiä ja ehkä pelkoakin tulevaisuudesta. Kaupunki ja kaupunkikonserni tulee lähiviikkojen aikana toimimaan vahvistaen turvallisuuden tunnetta sekä yhteistä uskoa tulevaisuuteemme.

Nyt on tärkeää, että pidämme huolta erityisesti koronaviruksen riskiryhmistä sekä terveydenhuollon henkilökunnan jaksamisesta ja riittävyydestä. Samoin toivon, että arvostamme kaikkia, jotka suorittavat omia työtehtäviään tässä erikoisessa tilanteessa niin työpaikoilla kuin etätehtävissä. Arvostusta toivon myös niille, jotka voivat ottaa vahvempaa vastuuta lapsistaan sekä muista läheisistään.

Vaikka juuri nyt elämme yhtä haastavinta aikaa sitten sota-ajan jälkeen, uskon, että selviämme yhdessä ja toisistamme välittäen myös tästä kriisistä. Tämä tullee muuttamaan Kotkan kaupunkia, Suomea sekä koko maailmaa. Tietysti toivomme ja uskomme yhdessä, että tämä on muutos yhteisöllisempään ja parempaan tulevaisuuteen