Kotkan uudet verkkosivut

Julkaistu 13.01.2020 Kirjoittajalta Jari Pitkäkangas

Tervetuloa Kotkan uusille verkkosivuille, näitä on odotettu.

Uusilla verkkosivuilla toivomme voivamme palvella teitä käyttäjiä paremmin ja monipuolisemmin. Olemme panostaneet käyttäjäystävällisyyteen, saavutettavuuteen ja tiedon oikeanmukaisuuteen. Sivuilla on nyt esimerkiksi monta toimintoa, jotka keskustelevat eri järjestelmien kanssa, jotta esimerkiksi vanhoja yhteystietoja ei enää pitäisi olla missään.

Olemme pyrkineet saamaan perusasiat kuntoon, aloittaen siitä, että sivut skaalautuvat nyt eri laitteisiin, eli sivuja voi nyt lukea paremmin myös kännykästä.

Meitä ohjaa nyt myös uudenlainen lainsäädäntö koskien digimaailman esteettömyyttä, eli saavutettavuutta. Olemme näillä sivuilla pyrkineet  ottamaan huomioon erilaisten käyttäjien tarpeet, jotta esimerkiksi aurinkoisessa säässä sivuja selatessa kontrastia on riittävästi tai ruudunlukijaohjelmia käyttävät pystyvät selaamaan sivujamme saumattomasti. Jos kuitenkin törmäät epäkohtaat, käy katsomassa saavutettavuusselosteemme jossa käy ilmi epäkohdat, jotka ovat tiedossamme ja jotka aiomme korjata.

Raikas ilme

Sivujen kuvituksesta on vastannut kotkalainen yritys Riimuraami, kuvittajana Nina Halmetoja. Halusimme sivujen ilmeen olevan raikas ja reilusti kotkalainen, sekä erottuvan muista kaupunkien sivuista. Sivut on suunnitellut ja toteuttanut Avidly, joiden kanssa on erityisesti keskitytty käyttäjäystävällisyyteen.

Olemme kuunnelleet toiveita ja lisänneet esimerkiksi kaikki Kotkan tapahtumat etusivullemme. Tiedot tulevat sieltä kymenlaaksonyt.fi:stä, johon kehoitammekin kaikkia Kotkassa tapahtumia järjestäviä lisäämään oman tapahtumansa.

Historian havinaa

Vanhat sivut palvelivat meitä 15 vuotta. Se on verkkosivujen iässä ennätyspitkä aika, joka tosin osaltaan venyi tahattoman pitkäksi erinäisten käänteiden johdosta. Toivottavasti uudet sivumme palvelevat meitä kuitenkin vielä pitkään. Sen varmistaaksemme aiomme jatkaa sivujen kehitystä ja kuulemme aina mielellämme parannusehdotuksia.

Esimerkiksi sivuston kieliversiot, englanti ja venäjä, ovat vielä tulossa vuoden 2020 aikana. Loppuvuodesta 2020 voimme toivon mukaan myös aloittaa chat-palvelun kaupunkilaisille, mutta siitä lisää syksyllä.

Kiitos

Kaupungin sivut ovat iso kokonaisuus, jota tekemässä on tullut päälle 100-päinen porukka niin omasta organisaatiosta kuin toimittajankin puolelta. Kiitos siis sivuston kehittäjille, mutta etenkin sille 80-henkiselle porukalle, joka näitä sivuja päivittää ja on tuonut tietoa sivuillemme.