Muutto Kotkaan – miksei!

Oletko valmis tuunaamaan sun etätyöpisteen?

Meillä on sinulle ratkaisu. Muutto Kotkaan! Katso Tuunaa sun etätyöpiste -sarjan videoilta, millaisista lähtökohdista Koivusten perhe lähti etsimään ratkaisua etätyöolosuhteisiinsa ja miten heistä tuli Kotkassa Koivuset 2.0. Sarjaa emännöi ihana juontaja Saija, joka pääsi tutustumaan elämään Kotkassa niin maalta kuin mereltä.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Helsinkiläiskolmion hinnalla omakotitalo meren rannalta

Tiesitko, että Kotkassa saat Helsingin Kalliossa sijaitsevan kolmion hinnalla omakotitalon esimerkiksi merellisestä Hirssaaresta ja päälle vielä luksusveneen? Keskustaan ja kuuluisaan Sapokan vesipuistoon on vain kolmen kilometrin ajo- tai kävelymatka. Upeaa, eikö?

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Tarjoamme parhaat puitteet etätyölle ja elämälle

Uskallamme luvata parhaat puitteet etätyölle ja kokonaisvaltaisesti koko elämälle: upean urbaanin asumisympäristön aktiviteetteineen, väljää ja laadukasta asumista kohtuuhintaan hyvien liikenneyhteyksien päässä pääkaupunkiseudulta. Hurautat sinne tarvittaessa vain reilussa tunnissa.

”Kotkassa asuntokauppa on käynyt vilkkaasti kesästä 2020 lähtien ja etätyön yleistyminen on kasvattanut kauppaa. Paikkakunnalla on liikkunut paljon pääkaupunkiseudun asukkaita, jotka etsivät väljempää asumista ja omaa pihaa. Parhaat kohteet menevät Kotkassa silmänräpäyksessä!”, kertoo kiinteistönvälittäjä Merja Sundberg Kotkan Kiinteistömaailmasta.

Koska emme voi taata kaikille taloa ja tonttia meren rannalta – ovathan ne kovin kysyttyjä – tutustu myös muihin Kotkan asuinalueisiin Asuinalueet-sivulla.

Siirry Asuinalueet-sivulle

Palvelemme muuttajia

Olemme koonneet muuttajille oman sivun, josta löydät kaiken tarpeellisen tiedon kouluista ajankohtaisiin asioihin. Tutustu asumisen ja ympäristön sivuihin ja lue lisää, mitä tekemistä Kotka tarjoaa vapaa-ajalle.

Siirry Muuttajat-sivulle

Myytävät tontit

Katso myös tarjolla olevat tontit, joita löytyy mm. Räskin luonnonläheiseltä alueelta ja Kalliokosken lähes maalaismaisista maisemista Kymijoen lähettyviltä.

Omakotitontit

Lapset seisovat Katariinan meripuiston majakkapienoismallin päällä

Vahvasti kehittyvä merikaupunki ja pohjolan puistopääkaupunki

Kotka on noin 51 000 asukkaan kaupunki ja tunnettu meri- ja jokiympäristöistä sekä palkituista puistoistaan. Investoimme tulevina vuosina merkittävästi uusiin kouluihin ja palveluihin perheille ja asukkaille. Kotkalaisten mielestä kaupungin varhaiskasvatuksen taso onkin erinomainen.

Kaupungin työpaikkakehitys on viime aikoina ollut positiivinen, yritysten perustaminen on lisääntynyt ja Kotkaan on suunnitteilla useita merkittäviä työllisyyteen vaikuttavia investointeja, joista Kantasataman alue on yksi kärkihankkeista.

Kaupungin keskustaan, Kantasatamaan valmistuu vuonna 2024 Suomen parhaan ammattikorkeakoulun (opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusmittaristo) Xamkin uusi kampus. Syksyllä 2023 Kantasatamaan avautui huikea uusi tapahtumakeskus, Satama Areena. Alueella toimii myös upea ja useasti palkittu Merikeskus Vellamo, joka pitää sisällään Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon ja Merivartiomuseon. Monelle pakko nähdä ja kokea -kohde on legendaarinen ja ennen pahamaineisena merimieskapakkana tunnettu Ravintola Kairo. Alueelta löytyy lisäksi risteily- ja matkustajaterminaali sekä Kaakkois-Suomen Turvapuisto, jonka käyttäjiä ovat mm. satamissa työskentelevät yritykset ja viranomaiset.

Tutustu Kotkan Kantasatamaan

Kotkan-Haminan seudulle kehitetään Suomen suurinta ja merkittävää kansainvälisen mittakaavan akkuklusteria. Haminan satamaan on sijoittumassa pCAM-tehdas ja Kotkan Keltakalliolle CAM-tehdas sekä kennotehdas. Toteutuessaan tehtaat ja niiden ympärille muodostuvat palvelut vahvistavat merkittävästi seudun elinvoimaa. Työllistämisvaikutusten on arvioitu olevan yli 10 000 henkilöä, joista muutama tuhat työpaikkaa avautuisi ko. tehtaisiin.

Lue lisää Keltakallion teollisuusalueen kehittymisestä Kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-kaavoitus/keltakallion-teollisuusalue

Kuvassa Satama Areenan aula länteen katsoen
Satama Areenan aula
Kuvassa Satama Areenan eteläinen sisäänkäynti
Satama Areenan eteläinen sisäänkäynti

Tuunaa sun etätyöpiste -kampanja

Kotkan kaupunki lanseerasi Tuunaa sun etätyöpiste -ohjelman, josta julkaistiin sarjan kaksi osaa vuoden 2021 aikana. Kampanjoinnin tarkoituksena on saada etätyötä tekevät miettimään omaa hyvinvointiaan ja miten oman elämän voi järjestää Kotkassa paremmin monipaikkatyön avatessa uusia tulevaisuuden näkymiä.

Tavoitteena on saada katsoja seuraamaan paitsi viihdyttävää sisustusohjelmaa, myös yllättämään tämä faktoilla. Kampanjointi on suunnattu pääkaupunkiseudun asukkaille, koska he kärsivät eniten sopivien työtilojen puutteesta korkeiden asumiskustannusten myötä.

Lisätiedot: viestinta@kotka.fi tai
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka
p. 040 743 3733, tiina.puhakka@kotka.fi