Päälavan ohjelma

Messujen päälavalla tapahtuu koko messujen ajan!
Tervetuloa nauttimaan erilaisista elämyksistä ja hyväntuulen meiningistä.

Huomioithan, että muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia.


Lauantai 23.9.2023

 

10:00 Ensimmäinen messupäivä alkaa!
10:15 Tervetuloa messuille -avauspuheenvuorot
10:30 Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat

 • Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat on maamme neljänneksi vanhin viihteeseen keskittynyt kuoro. Virkeää ja uudistuvaa viisikymppistä viihdekuoroa johtaa musiikkipedagogi (AMK) Irma Montiel. Kuoro toimii Kotkan opiston opintoryhmänä ja järjestää vuosittain erilaisia konsertteja. Laulajia on yli kolmekymmentä ja lisäksi kuorolla on oma ukuleleorkesteri. Hyväntuulen messuilla Hyvän Tuulen Laulajat esittävät uutta ja vanhaa. Kuoroa säestää Timo Länsivaara kitaralla.

10:45 Pääyhteistyökumppani Terveystalo: Nuorten liikuntatapaturmien ennaltaehkäisy ja kuntoutus

 • asiantuntijoina Terveystalolta fysioterapeutit Heidi Pakkanen ja Niina Pakkanen

11:45  Ella ja Helmi & Mr. Zeus Show

 • Ella & Helmi on energinen kaksikko Tampereelta, jotka luovat rentoa ja helposti lähestyttävää sisältöä someen yhdessä ja erikseen. Mr. Zeus on tamperelainen hyväntahdon lähettiläs ja Youtube-tähti, jonka kantavana tarinana on muiden tsemppaaminen ja erityisesti nuorten hyvinvointi. Kolmikon yhteisessä showssa on luvassa haasteita yhdessä fanien kanssa! Shown jälkeen luvassa Meet&Greet -tilaisuus 12:45–14:15, jossa pääset moikkaamaan tubettajatähtiä.

12:30 Liiku Kotkassa! Kertomuksia merkityksellisimmistä ulkoilupaikoista kotkalaisten silmin

 • Haastattelijana Kotkan oma liikuntapäällikkö Marjo Rantala

13:00 Huuman ryhmäliikuntapotpurishow

 • Hyvinvointikeskus Huuma omaa Kymenlaakson laajimman ryhmäliikuntakattauksen ja näytöksessä pääset näkemään pieniä maistiaisia suosituimmista ryhmäliikuntatunneistamme.

13:15 Kotkan maskottien yhteistanssiesitys

 • Kotkan lastenkulttuurikeskuksen oma Vekkuli-maskotti kutsuu kanssaan Hyväntuulen Messujen esiintymislavalle tanssimaan Merikeskus Vellamon maskotin Laivakoira Vellun, sekä Maretariumin maskotin Hanna Hauen. Tule moikkaamaan!

14:00  Nyhjäse Tyhjästä Esan kanssa (Esa Sirviö feat. Improvisaatioteatteri Pakkorako Ry)

 • Kaupunginjohtajamme Esa Sirviö laittaa itsensä likoon Improvisaatioteatteri Pakkorako Ry:n kera. Taatusti hyväntuulinen ja yllättävä ohjelmanumero.

14:45 Kymijoen Ravintopalvelut: Nuorten ja lasten ravitsemus

 • Lasten ja nuorten ravitsemuksen kulmakivet: Miten ruokailulla varhaiskasvatuksessa ja kouluruokailulla edistetään lasten ja nuorten ravitsemusta. Asiantuntijana Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n ravitsemussuunnittelija, TtM, laill. ravitsemusterapeutti Anu Mikkola

15:15 Kotkan Tanssiyhdistys Moven Show

 • Tämä esitys on Moven juhlistus tanssin monimuotoisuudelle! Kotkan tanssiyhdistys Move ry eli tuttavallisemmin Move on 2006 perustettu kotkalainen tanssiyhdistys, jonka yhteisö mahdollistaa monipuolisen tanssiharrastuksen monenikäisille tanssijoille.

15:45 Hyväntuulen Rakkauspaneeli – lasten kysymyksiä päättäjille

 •  Kaupunkimme puheenjohtajistoa istuu päävalan paneelituoleihin ja he pääsevät vastaamaan päiväkoti-ikäisten lasten heille laatimiin mielikuvituksellisiin kysymyksiin. Kerrankin erilainen paneelikeskustelu!
 • Avoin päättäjätapaaminen Rakkauspaneelin jälkeen Satama Areenan aulassa (narikoiden luona)  klo 16:15-17. Tervetuloa kysymään ja keskustelemaan Kotkan päättäjien kanssa. 

16:30 Heikki Laaksonen: Rakkaudesta Kotkan puistoihin

 • Suomen palkituimmat puistot sijaitsevat Kotkassa ja ne ovat Heikki Laaksosen käsialaa. Kaikki sai alkunsa Sapokan vesipuistosta. Kotkan puistojen pääarkkitehti puutarhaneuvos Heikki Laaksonen kertoo omin sanoin Kotkan jalokivistä eli upeista puistoistamme. 
 • Puheenvuoron jälkeen Heikki Laaksonen pitää Puistopääkaupunki Kotka -kirjan signeeraustilaisuuden Satama Areenan aulassa.

17:15 Duo Meeri & Erkki laulattaa messuväkeä: Hyväntuulen yhteislaulut

 • Kotkalainen Duo Meeri & Erkki haluaa välittää kuulijoilleen musiikin iloa ja tulkitsee kappaleita omalla persoonallisella tyylillään yhdessä messuvieraiden kanssa. Tervetuloa laulamaan yhdessä niin, että koko Satama Areena raikaa!

17:45 Ensimmäisen messupäivän ankkurointi
18:00 Messupäivä päättyy


Sunnuntai 24.9.2023

 

10:00 Toinen messupäivä alkaa
10:15 Tervetuloa toiseen messupäivään! -avaussanat
10:30 Shuffle-tanssiesitys

 • Kotkan opiston tanssiryhmä, ohjaajana Alex Leontjev

10:45  Parisuhde ja vuorovaikutus

 • Rakentavalla vuorovaikutuksella elämämme tärkeimmän suhteen tunneyhteys tiivistyy ja vuorovaikutustaitoja voimme kehittää koko elämämme ajan. Parisuhdeohjaaja Saara Leiri, Myötäonni Oy, on iloinen ja optimistinen parisuhdeohjaaja, joka innostaa kuulijaa syvempään itsetuntemukseen ja omavastuuseen parisuhteessa.

11:15 Pitaya Boxing: Fitness boxing -näytös

 • PITAYA BOXING on fitness-kamppailuun erikoistunut yritys, jota kuvaavat sanat: hauska, tehokas, värikäs ja ihana!  PITAYALLA tiedetään, että jokaisessa meissä asuu pieni soturi, joka haluaa tuntea itsensä vahvaksi ja valmistautua silloin tällöin pieneen taisteluun!

11:30 Pääyhteistyökumppani Terveystalo: Uni ja resilienssi

 • Uni on välttämätöntä elämälle – keinoja parempaan uneen ja resilienssin vaikutus kokonaishyvinvointiin. Asiantuntijoina Terveystalon ylilääkäri Markku Partinen sekä työnohjaaja & työterveyshoitaja Tytti Puolakka

12:30 Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus: Kohtaamisen ja läsnäolon laboratorio

 • Kohtaamisen ja läsnäolon laboratorio Hanna Brotherus ja Mikko Kuustonen tuovat estradille elämyksellisen kokonaisuuden avatessaan kommunikaation, läsnäolon ja merkityksellisyyden ydintä.
 • Taiteilijapariskunta kuljettaa intensiivisesti yleisöään kokemusten, musiikin ja toiminnan kautta. Työskentely kyseenalaistaa arkisen ajattelumme itsestäänselvyyksiä ja toimintamalleja sekä yksilötasolla että yhteisöissä. Tarkastelussa ovat erityisesti kuuntelemisen, kehotietoisuuden ja arkisten kohtaamisten oivallukset.
 • Hanna Brotherus on tanssitaiteilija, kirjailija, ohjaaja ja koreografi sekä neljän lapsen äiti, joka kuuluu kiistatta suomalaisen tanssitaiteen kärkinimiin. “Työni ydin on toisen ihmisen kohtaamisessa ja vuorovaikutuksessa. Intohimoni on saattaa yhteen keskenään erilaisia, eri-ikäisiä ja eritaustaisia ihmisiä. Uskon intuitioon, älykkääseen empatiaan sekä kosketuksen ja läsnäolon voimaan.”
 • Mikko Kuustonen on muusikko, mediapersoona ja karismaattinen esiintyjä. Hän avaa luovien yhteisöjen metodeja arjen työkaluiksi. Esimerkit nousevat niin bändeistä kuin tv-työstäkin. Yhteisöjen kehittäminen, ideoiden jalostaminen ja kommunikaatio ovat keskiössä. ”Olennaisimmat löydöt elämässäni ovat tapahtuneet arvaamattomissa tilanteissa; afrikkalaisissa kylissä, keikkabusseissa tai tv-taltiointien kulisseissa. Silti kyse on arkisista oivalluksista, jotka luovat mielekkyyttä ja motivaatiota.”

14:30 Sirkuskoulu Bravuurin show

 • Sirkuskoulu Bravuuri tuo Hyväntuulen Messujen lavalle koko perheelle suunnatun viihdyttävän ja näyttävän lavashown!

15:00 Kymijoen Ravintopalvelut Oy: Ikääntyneen ja toipuvan ruokavalio

 • Ikäihmisten ja toipilaiden ravitsemuksen kulmakivet. Miten ruokailulla asumispalveluissa, sairaaloissa ja kotiateriapalveluilla edistetään ikäihmisten ja toipilaiden ravitsemusta.

15:30 Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat

 • Viihdekuoro Hyvä Tuulen Laulajat on maamme neljänneksi vanhin viihteeseen keskittynyt kuoro. Virkeää ja uudistuvaa viisikymppistä viihdekuoroa johtaa musiikkipedagogi (AMK) Irma Montiel. Kuoro toimii Kotkan opiston opintoryhmänä ja järjestää vuosittain erilaisia konsertteja. Laulajia on yli kolmekymmentä ja lisäksi kuorolla on oma ukuleleorkesteri. Hyväntuulen messuilla Hyvän Tuulen Laulajat esittävät uutta ja vanhaa. Kuoroa säestää Timo Länsivaara kitaralla.

15:45 Tapahtuman kiitossanat ja Hyväntuulen toivotukset
16:00 Messut päättyvät


Messujen pääesiintyjät

 

Lauantai 23.9.

Ensimmäisen messupäivän pääesiintyjinä Ella & Helmi sekä Mr. Zeus

Ella & Helmi on energinen kaksikko Tampereelta, joka luo rentoa ja helposti lähestyttävää sisältöä someen yhdessä ja erikseen. Mr. Zeus on tamperelainen hyväntahdon lähettiläs ja Youtube-tähti, jonka kantavana tarinana on muiden tsemppaaminen ja erityisesti nuorten hyvinvointi. Kolmikon yhteisessä showssa on luvassa haasteita yhdessä fanien kanssa sekä tärkeää puhetta kiusaamisesta. Tervetuloa!

Shown jälkeen luvassa Meet&Greet -tilaisuus, jossa pääset moikkaamaan tubettajatähtiä.


Sunnuntai 24.9.

Toisena messupäivänä pääesiintyjinä nähdään karismaattinen kaksikko: Hanna Brotherus ja Mikko Kuustonen 

Kohtaamisen ja läsnäolon laboratorio

Hanna Brotherus ja Mikko Kuustonen tuovat estradille elämyksellisen kokonaisuuden avatessaan kommunikaation, läsnäolon ja merkityksellisyyden ydintä.

Taiteilijapariskunta kuljettaa intensiivisesti yleisöään kokemusten, musiikin ja toiminnan kautta. Työskentely kyseenalaistaa arkisen ajattelumme itsestäänselvyyksiä ja toimintamalleja sekä yksilötasolla että yhteisöissä. Tarkastelussa ovat erityisesti kuuntelemisen, kehotietoisuuden ja arkisten kohtaamisten oivallukset.

Hanna Brotherus on tanssitaiteilija, kirjailija, ohjaaja ja koreografi sekä neljän lapsen äiti, joka kuuluu kiistatta suomalaisen tanssitaiteen kärkinimiin.
“Työni ydin on toisen ihmisen kohtaamisessa ja vuorovaikutuksessa. Intohimoni on saattaa yhteen keskenään erilaisia, eri-ikäisiä ja eritaustaisia ihmisiä. Uskon intuitioon, älykkääseen empatiaan sekä kosketuksen ja läsnäolon voimaan.”

Mikko Kuustonen on muusikko, mediapersoona ja karismaattinen esiintyjä. Hän avaa luovien yhteisöjen metodeja arjen työkaluiksi. Esimerkit nousevat niin bändeistä kuin tv-työstäkin. Yhteisöjen kehittäminen, ideoiden jalostaminen ja kommunikaatio ovat keskiössä.

”Olennaisimmat löydöt elämässäni ovat tapahtuneet arvaamattomissa tilanteissa; afrikkalaisissa kylissä, keikkabusseissa tai tv-taltiointien kulisseissa. Silti kyse on arkisista oivalluksista, jotka luovat mielekkyyttä ja motivaatiota.”