Itsenäisyyspäivän juhla

Kotkan kaupunki juhlii itsenäisyyspäivää musiikkivideolla

Tänä vuonna Kotkan kaupunki ei järjestä perinteistä Itsenäisyyspäivän juhlaa vallitsevan korona-tilanteen vuoksi. Sen sijaan kaupunki juhlistaa itsenäisyyttä tuottamallaan juhlallisella Maamme-laulu -videoesityksellä. Video julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6.12. Kotkan kaupungin Youtube -kanavalla sekä sosiaalisenmedian kanavissa.

”Valitettavasti tämän hetkinen tilanne ei salli fyysisen juhlan järjestämistä. Halusimme kuitenkin juhlistaa tärkeää päivää ja saimme mukaan hienon paikallisen tiimin toteuttamaan upean musiikkivideon, jolla esiintyy eri ikäisiä kotkalaisia yhdessä. Tänä vuonna ei tulla järjestämään myöskään perinteistä Itsenäisyyspäivän vastaanottoa Presidentinlinnassa vaan Yle tuottaa katsottavaksi kotisohville ”Kohti Linnanjuhlia” -ohjelman ja presidenttiparin isännöimän TV-ohjelman. Lähetys alkaa itsenäisyyspäivänä klo 17.10 ja iloksemme Yle esittää videon tai sen osan myös lähetyksessään n. klo 18.30”, kertoo tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Merikeskus Vellamossa kuvatun videon tuotannosta vastasi Kotkan kaupungin Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja projekti toteutettiin paikallisin voimin. Kuvaukset sekä editoinnin teki Mattila Creative Oy ja äänituotannon takana on Teemu Aalto Music Productions. Mikko Hauhian johtamassa kuorossa esiintyy Kotkansaarenkoulun seitsemännen ja yhdeksännen luokan musiikkiluokkien oppilaita sekä laulajia useasta paikallisesta kuorosta (Kamarikuoro Kotka-Canto, Karhulan Mieslaulu, Kotkan Laulumiehet, Mieskuoro Kisailijat ja Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat).

Video julkaistaan Itsenäisyyspäivän aamuna klo 10.00 Kotkan kaupungin YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/user/kotkankaupunki. Kohti Linnanjuhlia -lähetys alkaa Yle TV1 kanavalla su 6.12.2020 klo 17.10.

Tiedotetta on päivitetty 26.11. klo 14.20 YLE:n lähetyksen tietojen osalta (lähetysaika muuttunut).