Kotoutumisen jälkeinen sosiaaliohjaus

Kotkassa asuvien maahanmuuttajien, joiden kotoutumisaika on päättynyt, on mahdollisuus saada sosiaaliohjausta. Ohjauksen tarkoitus on tukea maahanmuuttajia mm. kotoutumisajalta pois siirryttäessä ja siirtymävaiheissa koulutuksen ja työelämän välillä.

Heille tarjotaan monipuolista tukea, neuvontaa ja ohjausta asioiden hoitamisessa. Tukea saa arkielämään ja asumiseen liittyvissä asioissa, sekä lasten- ja perheasioissa, dokumenteissa (lomakkeet ja hakemukset).  Ohjausta ja neuvontaa saa myös toimeentuloon ja koulutukseen liittyvissä asioissa.

Sosiaaliohjaus on tarkoitettu kaikille maahanmuuttajille, joiden kotoutumisaika on päättynyt. Palvelun tarkoituksena on tukea maahanmuuttajataustaisia henkilöitä mm. kotoutumisajalta pois siirryttäessä ja siirtymävaiheissa koulutuksen ja työelämän välillä. Asiakkaille on tarjolla monipuolista tukea, neuvontaa ja ohjausta asioiden hoitamisessa. Tukea saa arkielämään ja asumiseen liittyvissä asioissa, sekä lasten- ja perheasioissa, myös ohjausta ja neuvontaa toimeentuloon ja koulutukseen liittyvissä asioissa.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa asioimalla palvelupisteessä. Päivystysaikoja ei ole, tapaamiset ainoastaan ajanvarauksella. Asiakas voi itse varata tapaamisajan tai viranomainen voi varata sen hänelle. Tarvittaessa sosiaaliohjaaja tilaa tulkin. Asiakkaan tukena sosiaaliohjaaja voi lähteä myös asioinnille mukaan. Sosiaaliohjaaja ei tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Aukioloajat

Maanantai: 08:00 - 15:00

Tiistai: 08:00 - 15:00

Keskiviikko: 08:00 - 15:00

Torstai: 08:00 - 15:00

Perjantai: 08:00 - 14:30

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Karhulantie 46, 48600 Kotka

Osoite

Karhulantie 46, 48600 Kotka

Muut yhteystiedot